Cristian Diaconescu infirmă: „Nu a existat absolut nicio discuţie legată de candidatura mea la Preşedinţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul prezidenţial susţine că nu va candida la preşedinţie FOTO Adevărul
Consilierul prezidenţial susţine că nu va candida la preşedinţie FOTO Adevărul

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a negat luni informaţiile vehiculate în presă, potrivit cărora ar fi discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu reprezentanţii partidelor de dreapta care formează ARD posibilitatea unei candidaturi la alegeri prezidenţiale.

„Referitor la o serie de afirmaţii apărute recent în presă, fac precizarea că, nu a existat absolut nicio discuţie cu preşedintele României, domnul Traian Basescu sau vreun partid al alianţei A.R.D., în legătură cu o posibilă participare a mea într-o cursă prezidenţială”, a declarat, luni, Diaconescu pentru Mediafax.

„Îmi voi continua activitatea în Administraţia Prezidenţială", a mai spus şeful Cancelariei prezidenţiale.

La sfârşitul săptămânii trecute, presa a vehiculat zvonuri potrivit cărora Diaconescu ar fi un viitor candidat la preşedinţie "agreat" atât de preşedintele Traian Băsescu, cât şi de o parte din PDL şi că acesta ar urma să ocupe un loc în conducerea PDL sau în cea a unei grupări a forţelor de dreapta.

Unul dintre atuurile lui Diaconescu în contextul descris este tocmai posibilitatea de a coagula sprijin şi din zona uselistă de stânga, zona de unde provine, fiind unul dintre foştii lideri PSD de marcă.

Cristian Diaconescu, care a ocupat în trecut funcţiile de ministru de Externe şi al Justiţiei, a părăsit PSD în 2010 şi a plecat odată cu ceilalţi „rebeli” pentru a forma UNPR. El a fost chiar preşedinte de onoare al formaţiunii lui Gabriel Oprea.

În luna mai a anului trecut, Diaconescu a demisionat din UNPR şi din funcţia de senator după ce a fost numit în postul de consilier prezidenţial.

Diaconescu a devenit consilier prezidenţial coordonator, şef al Cancelariei prezidenţiale în luna mai 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite