Remus Cernea: „Oamenii au ieşit în stradă când au văzut că Băsescu se comporta ca un tiran“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea: ”Traian Băsescu voia să exercite întreaga putere”                               FOTO: Adevărul
Remus Cernea: ”Traian Băsescu voia să exercite întreaga putere”                               FOTO: Adevărul

Deputatul social-democrat, Remus Cernea, a explicat, duminică, la celebrarea împlinirii unui an de la declanşarea protestelor din Piaţa Universităţii, că oamenii au ieşit în stradă atunci când au realizat că Traian Băsescu se comporta ca un tiran „pentru că voia să exercite întreaga putere”.

„Protestele de anul trecut au fost pentru democraţie, în primul rând. Oamenii nu au ieşit în stradă atunci când Traian Băsescu a anunţat măsurile de austeritate, ci atunci când au realizat că acesta este cel care se comportă ca un tiran, pentru că voia să exercite întreaga putere”, a declarat Cernea pentru Agerpres.

Deputatul a mai precizat că a participat la proteste încă din prima zi şi că această acţiune a reprezentat un moment de graţie al participanţilor, care se disting de alţi protestatari prin motivul pentru care au ieşit pe străzi.

"A fost un moment de graţie. Faptul că oamenii au ieşit în stradă împotriva unui stil de a face politică, totalitarist, al preşedintelui Traian Băsescu, face din acele proteste ceva distinct faţă de altele care privesc măsurile de austeritate", a declarat Cernea.

Deputatul a punctat, de asemenea, faptul că protestele au fost, în primul rând, pentru democraţie, motiv pentru care lozincile au vizat Guvernul de la acea perioadă, preşedintele şi alegerile anticipate, dar că ulterior li s-au ataşat alte ”chestiuni” colaterale.

Cernea a mai spus că fiecare este îndreptăţit să protesteze, referindu-se astfel la criticile aduse Guvernului Ponta de către cei din cadrul evenimentului. „Oamenii sunt îndreptăţiţi să-şi exprime un punct de vedere. Eu am fost şi sunt întotdeauna deschis la dialog“, a susţinut social-democratul.

Evenimentul aniversar a avut loc la Muzeul Municipiului Bucureşti, unde a fost deschidă o expoziţie de fotografii care prezintă protestele din ianuarie 2012 şi a fost prezentată cartea "Fenomenul Piaţa Universităţii 2012", semnată de Alexandrina Chiţu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite