Crin Antonescu: Hellvig „are tot bagajul să facă politică mare”

0
Publicat:

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, despre Eduard Hellvig, fostul șef al SRI și secretar general al liberalilor, că este un „personaj care și-a construit o carieră, care are tot bagajul ca să facă și politică mare”.

Crin Antonescu, declarații despre fostul șef SRI Eduard Hellvig. Foto: Facebook Crin Antonescu
Crin Antonescu, declarații despre fostul șef SRI Eduard Hellvig. Foto: Facebook Crin Antonescu

Întrebat despre o posibiliă revenire a lui Hellvig în PNL, Antonescu a transmis că „este legat, interesat de destinul PNL. Ce va face, nu ştiu”, potrivit News.ro. „Hellvig este un personaj care şi-a construit o carieră, care are toate elementele, tot bagajul, ca să facă politică şi politică mare. Nu ştiu dacă vrea sau nu”, a afirmat Crin Antonescu.

Fostul președinte PNL a mai declarat că Hellvig este „un produs al PNL”. „Ştiu că este legat, interesat de destinul PNL, ştiu că este un om care vrea să facă o politică de dreapta. Ce va face domnul Hellvig, nu ştiu”, a precizat el. 

Nicolae Ciucă, cuvinte de laudă la adresa fostului șef SRI

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că Eduard Hellvig este oricând binevenit în partid. „Am lucrat foarte bine cu domnul Eduard Hellvig, îl apreciez foarte mult pentru ceea ce a făcut în politică şi la conducerea SRI. Am spus şi o spun că este oricând binevenit în PNL”, a afirmat președintele PNL, potrivit News.ro.

Președintele Senatului a transmis că PNL „este un partid deschis”: „Avem nevoie de oameni de valoare şi oricine doreşte să pună umărul la tot ceea ce îşi pripune PNL, este binevenit”.

Eduard Hellvig și-a dat demisia din funcția de șef al Serviciului Român de Informații la începutul lunii iulie. Acesta și-a motivat decizia invocând motive personale. 

„Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece din ele decât în ultima clipă. Cred că e nevoie de un asemenea pas. E un gest de sănătate democratică. Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat ca un director de serviciu să aibă un mandat limitat în timp. Funcția de director oferă acces la un volum semnificativ de informații sensibile. Închei această etapă cu satisfacția că am făcut lucruri bune pentru cetățeni, pentru România și pentru SRI”, afirma Hellvig la momentul demisiei.

După demisia de la șefia SRI s-a presupus că Eduard Hellving se va întoarce la PNL. Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, susținea în luna iulie că fostul șef SRI va reveni în PNL și că există posiblitatea să candideze la următoarele alegeri europarlamentare. Purtătorul de cuvânt al PNL a venit cu un răspuns diferit, precizând că retragerea lui Eduard Hellvig de la șefia SRL nu are legătură cu întoarecerea sa în partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite