Ciucă îl așteaptă pe Hellvig în PNL: Este oricând binevenit. Apreciez ce a făcut în politică și la conducerea SRI

0
Publicat:

Președintele PNL susține că Eduard Hellvig este oricând binevenit în partid. Ciucă a subliniat că a lucrat foarte bine cu fostul șef al SRI și apreciază ce a făcut în politică și la conducerea serviciului.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos
Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos

„Am lucrat foarte bine cu domnul Eduard Hellvig, îl apreciez foarte mult pentru ceea ce a făcut în politică şi la conducerea SRI. Am spus şi o spun că este oricând binevenit în PNL”, a afirmat președintele PNL, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă a subliniat că PNL „este un partid deschis”: „Avem nevoie de oameni de valoare şi oricine doreşte să pună umărul la tot ceea ce îşi pripune PNL, este binevenit”.

Eduard Hellvig și-a dat demisia de la șefia Serviciului Român de Informații la începutul lunii iulie a acestui an. Acesta și-a motivat decizia invocând motive personale. 

„Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece dion ele decât în ultima clipă. Cred că e nevoie de un asemenea pas. E un gest de sănătate democratică. Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat ca un director de serviciu să aibă un mandat limitat în timp. Funcția de director oferă acces la un volum semnificativ de informații sensibile. Închei această etapă cu satisfacția că am făcut lucruri bune pentru cetățeni, pentru România și pentru SRI”, susținea acesta la momentul respectiv.

Imediat după demisia de la șefia SRI a fost vehiculat scenariul în care Eduard Hellvig se va întoarce în PNL. Vergil Chițac susținea în luna iulie că acesta va reveni în partid și există posibilitatea să candideze la următoarele alegeri europarlamentare. O poziție diferită a avut purtătorul de cuvânt al PNL, care precizat că retragerea lui Eduard Hellvig de la șefia SRI nu are legătură cu revenirea acestuia în tabăra liberală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite