Crin Antonescu, despre alianţa PNL-PSD la europarlamentare: Dacă va fi validată de public, înseamnă că are creditul electoratului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul șef PNL Crin Antonescu a explicat la Antena 3 CNN că nu este îngrijorat de soarta PNL în contextul alianței cu PSD, cele două partide urmând să meargă cu candidați comuni la alegerile europarlamentare. Potrivit fostului lider de partid, rezultatele din alegeri vor da verdictul în cazul colaborării partidelor.

Fostul lider de partid nu este îngrijorat de soarta formațiunii politice FOTO Inquam Photos
Fostul lider de partid nu este îngrijorat de soarta formațiunii politice FOTO Inquam Photos

„Privitor la această formulă, la această variantă, din două, una, fie publicul nu o va susţine, deci nu vor lua voturi. Vor lua 1%,2%, restul vor lua 60% suveraniştii, 40% băsiştii de rit nou, USR, Orban, şi toată lumea va fi mulţumită. Dacă va fi validată de public, înseamnă că este o construcţie care are creditul electoratului şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări. Eu personal nu văd un motiv ca trei sferturi din ţară să se preocupe de soarte PNL şi să plângă de mila PNL. La unii înţeleg, la alţii nu”, a explicat Crin Antonescu, ăntr-o intervenție la Antena 3 CNN. 

Fostul președinte de partid a mai susținut că formațiunii politice liberale „i se cântă prohodul, de foarte multă vreme, fără să fie cazul”, PNL fiind un partid la guvernare, care a avut premier, care are şi „reprezentare şi naţională şi europeană, de primă mână”.

În privința asemănării cu USL-ul din 2011, fostul șef PNL a explicat: „frăţie nu a fost niciodată, a fost vorba de o construcţie politică atunci, este un început, o formă de construcţie politică, acum. Singura asemănare deocamdată, parţială, este că se vor prezenta cele două partide cu o listă comună, strict la alegerile pentru Parlamentul European. Asemănarea constă în faptul că această formulă de asociere va fi supusă validării publice, prin vot”.

Candidați comuni la europarlamentare

Înțelegerea PSD-PNL pentru organizarea la pachet a alegerilor locale și europarlamentare a fost parafată după luni de discuții, inclusiv cu o listă comună în Parlamentul European, însă nu fără tensiuni în ambele formațiuni.

Voturile din conducerile celor două partide pentru lista comună au fost date cu o majoritate covîrșitoare. Dintre cei care s-au opus au fost liberalii Sighiartău, Bolojan, Ioan Turc și primarul de la Bistrița-Năsăud.

Potrivit unui sondaj prezentat de liderii celor două formațiuni politice, 66% din respondenți s-au pronunțat pentru o continuare a guvernării de către Coaliție.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite