PSD și PNL caută un candidat independent pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, în cărți pentru a fi susținut | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliția are în vedere susținerea unui independent pe care să-l arunce în lupta pentru Primăria Capitalei, contra lui Nicușor Dan. Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, Cătălin Cîrstoiu, ar fi luat în calcul de către PSD și PNL pentru a fi candidatul comun în București

Sediul Primăriei Capitalei Foto Inquam Photos
Sediul Primăriei Capitalei Foto Inquam Photos

UPDATE Cătălin Cîrstoiu este prezentat în partide ca un profesionist care ar fi agreat inclusiv de șeful statului, Klaus Iohannis. Pe de altă parte, potrivit site-ului „Gândul”, numele lui Cîrstoiu „a fost propus de către protectorul și apropiatul său, generalul Lucian Pahonțu”, adică de șeful Serviciului de Pază și Protecție. Șeful SPP e în funcție de 20 de ani, rezistând atât în mandatele lui Traian Băsescu, dar și ale lui Klaus Iohannis.

---

Cu toate că ambele partide au vehiculat în ultimele săptămâni alte nume, cum sunt cele ale Gabrielei Firea și a lui Sebastian Burduja, până la urmă Coaliția ar merge pe mâna unui independent pentru Primăria Capitalei. Iar un prim nume vehiculat este cel al lui Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar, susțin surse social-democrate pentru „Adevărul”. Informația inițială privind numele lui Cîrstoiu a fost publicată de G4Media.

PSD ar urma să-l testeze în sondaje pe acesta, pe lângă alte nume politice. De altfel, și în 2008 PSD a susținut un independent, dar care fusese mult timp în formațiunea social-democrată. E vorba de Sorin Oprescu, care a reușit să intre în turul al II-lea cu Vasile Blaga, după ce i-a surclasat pe Cristian Diaconescu (12,33%) și Ludovic Orban (11,85%). La acel moment, sprijinul PSD a fost decisiv pentru Oprescu, în condițiile în care social-democrații aveau propriul candidat. 

„Șanse egale” pentru Firea și Burduja

„În acest moment nu am ajuns să discutăm în detaliu şi un răspuns cât se poate de onest este acela că şi dacă ar fi să stabilim un candidat comun avem nevoie de evaluare, de sondare să vedem care este poziționarea celor care sunt posibil candidaţi şi, desigur, ne interesează foarte mult care este profilul candidatului în percepţia alegătorilor", a afirmat Nicolae Ciucă, fiind întrebat despre candidatul comun pentru București. Șeful PNL a menţionat că, după rezultatul sondajelor, se va analiza în coaliţie şi se va lua o decizie.  

Nu vorbim despre o împărţeală, vorbim de cele mai competente persoane de a conduce administraţia, de cei care au experienţa şi aplicarea de a face acest lucru. Eu sunt una dintre persoanele care a fost viceprimar la Buzău. Trebuie să ai ceva în tine să poţi face această cea mai dificilă muncă şi cred că cea mai mândră muncă pe care o poţi face este aceea de a fi ales la tine, în oraşul tău, şi să munceşti pentru locul în care te-ai născut. Sunt ferm convins că în următoarea perioadă o să venim cu deciziile politice cele mai bune pentru candidaturile enunţate de către dumneavoastră”, a afirmat Ciolacu, la rândul său. 

Întrebat cine are șanse mai mari Gabriela Firea sau Sebastian Burduja, liderul PSD a răspuns: „Şanse egale”. De altfel, potrivit Digi24, care a surprins reacției Gabriela Firea, aceasta i-ar fi zis lui Paul Stănescu - „Ce urât”, în momentul în care Ciolacu i-a dat șanse egale cu cele ale lui Burduja.

Potrivit unor surse din PSD, Gabriela Firea ar urma să primească un loc în față pe lista pentru europarlamentare a social-democraților și liberalilor.

În schimb, pe filieră liberală a revenit ca variantă un luat în calcul și în urmă cu o lună și jumătate, Dan Șucu, om de afaceri. „Eu am declarat asta de zeci de ori. Nu sunt interesat. Nu sunt politician. Nu mă interesează o carieră politică”, a afirmat Șucu, pentru Antena 3. omul de afaceri nu a vrut să răspundă dacă a fost căutat de PNL sau PSD pentru o candidatură ca independent.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite