Constantin: Dacă Dragnea face eroarea să-l demită pe Grindeanu, preşedintele  Iohannis are toate motivele să nu mai numească un premier de la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Constantin, fostul copreşedinte ALDE şi actualul preşedinte Pro România, a criticat, într-un mesaj pe Facebook, posibilitatea ca Liviu Dragnea să-l demită pe Sorin Grindeanu. Dacă totuşi se va întâmpla asta, Constantin consideră că preşedintele Iohannis este îndreptăţit să nu mai numească un premier de la PSD, situaţie care poate aduce partidul într-un conflict cu preşedinţia.

„Dacă Dragnea face eroarea majoră de a-l demite pe Grindeanu, preşedintele Iohannis are toate motivele să nu mai numească un premier de la PSD”, a declarat preşedintele Pro România într-un mesaj pe Facebook.

Mai mult, Daniel Constantin a spus şi că există posibilitatea ca întreaga miză a scandalului din aceste zile să fie dorinţa partidului de a prelua total puterea, lucru care nu s-ar produce pentru prima oară.

„Ce poate face PSD-ul în această situaţie?! Acceptă sa piardă guvernarea sau forţează suspendarea preşedintelui? Poate că asta se doreşte si că asta a fost miza acestui scandal de la bun început! Poate că se incearcă acapararea totală a puterii! Nu ar fi prima dată”, a spus fostul copreşedinte ALDE.

Situaţia premierului Sorin Grindeanu urmează să fie tranşată miercuri, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, forul de conducere al partidului, care se va întruni la Parlament de la ora 16:00. După ce Liviu Dragnea premierului demisia de două ori, iar Sorin Grindeanu a refuzat să dea curs cerinţei, PSD urmează să voteze azi dacă-i retragere premierului sprijinul politic. Fostul premier, Victor Ponta, a declarat că-n cazul în care se va ajunge la asta, va forma un grup de parlamentari PSD care să se opună prin vot „unei asemenea greşeli”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite