Ponta le cere membrilor CExN să îl convingă pe Dragnea „să nu-l execute“ pe Grindeanu: „Numai comuniştii foloseau abaterile de la Programul Partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragneaşi Victor Ponta. FOTO Mediafax
Liviu Dragneaşi Victor Ponta. FOTO Mediafax

Deputatul PSD Victor Ponta a transmis miercuri, pe Facebook, o scrisoare deschisă membrilor Comitetului Executiv Naţional, în care îi roagă să îl convingă pe liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, să pună pe primul loc interesele partidului şi ale României, în condiţiile în care un partid care „îşi execută” premierul şi Guvernul la mai puţin de şase luni de la alegeri are o conducere care greşeşte.

Fostul premier Victor Ponta a adus mai multe argumente în favoarea menţinerii lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier.  Ponta a ţinut să precizeze că, în cazul în care PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, el va forma un grup de parlamentari social-democraţi care să se opună prin vot „unei asemenea greşeli”.

Redăm mai jos scrisoarea integrală a fostului premier Victor Ponta către colegii săi: 

Scrisoare deschisă către membrii CEX al PSD - vă rog azi să îl convingeţi pe Liviu Dragnea să pună pe primul loc interesele PSD şi ale României (chiar daca asta înseamnă să renunţe la orgoliul şi nemulţumirile strict personale)! Şi mai ales vă rog să nu îl lăsaţi pe Liviu Dragnea să greşeasca din nou!

1. Conducerea unui partid care îşi execută public Primul Ministru şi Guvernul la mai puţin de 6 luni de la alegeri, fără absolut niciun motiv obiectiv care să fie explicat votanţilor săi şi opiniei publice, este o conducere care greşeşte !

2. Conducerea unui partid care, fără niciun motiv obiectiv şi nicio criză sau presiune politică, pune la dispoziţia Preşedintelui ţării mandatul de Prim Ministru pe care îl deţine - este o conducere care greşeşte!

3. Conducerea unui partid care îşi sancţionează miniştrii (numiţi cu mari laude şi complimente tot aceeaşi conducere în urmă cu câteva luni) pe baza unei asa zise „Analize" făcute în mod secret de persoane care în mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile şi nu îşi asumă public concluziile, fără a explica public care sunt greşelile şi fără a da ocazia respectivilor miniştrii macar de a fi ascultaţi - este o conducere care greşeste !

Nu puteţi ignora faptul că echipa guvernamentală nu a fost facută de Sorin Grindeanu ci de către Liviu Dragnea- daca sunt miniştrii slabi e de vină cine i-a propus! Nu puteţi ignora ca Preşedintele PSD „singurul care ştie Programul din scoarţa în scoarţa" şi-a asumat monitorizarea acestuia şi numirea tuturor secretarilor de stat, sefi de agenţii şi directori regionali! Nu puteti ignora ca până acum o săptămâna toate „trompetele" Conducerii proclamau faptul că Programul este îndeplinit „la virgula" ca acum să aflăm de la aceleaşi „trompete" că totul e un dezastru!

4. Conducerea unui partid care cere şi accepta demisii în alb de la reprezentanţii săi în Guvern nu doar că încalcă legea, justifică bănuielile şi acuzaţiile de santaj dar mai ales dă un mesaj profund de neîncredere tocmai în cei pe care i-a desemnat ca cei mai competenti şi eficienţi reprezentanţi ai săi în cele mai importante functii publice ! Am fost ministru şi nici Adrian Năstase nici Mircea Geoană nu mi-au cerut mie sau altcuiva demisii în alb / am fost Preşedintele PSD şi nu am cerut nimănui o demisie în alb ! O conducerea care a procedat astfel a greşit profund.

5. Conducerea unui Partid (la Putere sau în Opoziţie chiar) care solicită demisia unui Guvern fără a spune public şi clar cu cine doreşte să înlocuiască acel Guvern este o conducere care greşeste / cine va acredita autorităţile de management pentru fondurile europene ? Cine va face rectificarea bugetară? Cine va asigura examenele şcolare şi inceputul noului an scolar? Cine se ocupa de criza nesolutionată a medicamentelor?

6. Conducerea unui Partid care consideră ca obedienta faţă de Preşedintele său este condiţia necesară şi suficientă pentru a fi Prim Ministru sau Ministru (ignorând competenţa, viziunea, onestitatea şi caracterul) este o Conducere care greşeste!

7. Conducerea unui Partid care foloşeşte abuziv un document abstract şi cu multiple imperfecţiuni - „Programul de Guvernare" - ca pe o Biblie sau Coran pe baza căruia se stabilesc „credinciosii si ereticii" si se decid „excomunicările" este o conducere care greşeşte!

Numai Partidele Comuniste foloseau în răfuielile interne abaterile de la „Programul Partidului" sau de la „Învăţăturile lui Marx si Engels“ - pe care oricum nu le citise nimeni .

Conducerea unui partid care se complace în minciuna că alegerile au fost câştigate cu Programul Fabulos de Guvernare greşeşte (victoria în alegerile din 2016 unde PSD a luat cele 3 milioane de voturi ale sale într-o prezenţă catastrofală de sub 40% s-a bazat pe realizările PSD în 2012-2015, pe dezastrul funcţional şi de comunicare al Guvernului Tehnocrat şi mai ales pe greşelile uriaşe făcute de PNL, Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş care i-au „ţinut acasă” pe alegătorii lor)

Atentie mare - Liviu Dragnea nu a luat PSD de la 20% şi l-a dus la 40% / dar invers de la 40 la 20 sunt toate premisele să reuşească!

8. Conducerea unui Partid ai cărui membrii vorbesc în şoaptă sau pe la colţuri ca „Şeful chiar greşeşte dar ce putem să facem“ dupa care ridică mâna şi votează în unanimitate deciziile pe care şi ei le consideră eronate este o conducere greşită / Partidul Democrat s-a supus orbeşte vointei „Sefului" şi a dispărut de pe scena politică - PNTCD şi-a dat jos propriul Guvern şi a dispărut - chiar nu vreau ca PSD să urmeze aceste exemple

9. Conducerea unui Partid care nu studiează prevederile Constiţutiei, ale legilor sau chiar ale propriului Statut privind încetarea mandatului de Prim Ministru sau de ministru greşeşte! Vă rog să îmi arătaţi articolul din Constiţutie, din lege sau chiar din Statutul PSD care prevede că votul CEX duce la demiterea Primului Ministru

10. Conducerea unui partid care incearca sa se foloseasca de alte partide pentru rafuieli interne gresesete ! Norocul nostru ca nici ALDE si nici UDMR nu au cazut in aceasta capcana si au raspuns cu inteligenta si demnitate ( cum este sa vrei sprijinul UDMR contra propriului Premier cand pregatim frumosul dar dificilul an centenar 2018 ?!?!)

11. Conducerea unui partid care isi da afara un Premier Grindeanu carea are peste 40% incredere publica la solicitarea unui lider Dragnea care are sub 20% greseste !

12. Conducerea unui partid care ignora semnificatia si consecintele profunde pe termen lung pentru Romania ale Noului Parteneriat cu SUA ( confirmate prin vizita la Washington a presedintelui Iohannis) este o conducere care greseste!

13. Conducerea unui partid care asteapta de la parlamentarii sai sa voteze linistiti o Motiune de cenzura contra propriului guvern este o Conducere care greseste! Daca se ajunge prin absurd la asa ceva (Doamne Fereste) eu voi initia un Grup de Parlamentari PSD care sa se opuna prin vot unei asemenea greseli.

14. Conducerea unui Partid care isi bate joc de membrii sai loiali si seriosi este o Conducere care greseste profund! Sorin Grindeanu a facut politica DOAR in PSD - a fost alaturi de Partid si la putere si in opozitie - a castigat alegeri in Timis acolo unde stim cat de greu este pentru PSD - nu a cerut sa fie Prim Ministru ci a acceptat functia ca o solutie la criza din decembrie ( cand eu am zis ca nu l-as fi numit inca Prim Ministru toata Camarila a sarit pe mine ca nu il sustin😂)! O conducere care isi da afara fara explicatii si fara motive obiective asemenea oameni este o Conducere care greseste!

image

Stimati colegi 
- am facut politica DOAR in PSD incepand cu anul 2001 - am fost lider al TSD , vicepresedinte si presedinte PSD , deputat, ministru si Prim Ministru sustinut de PSD - aceasta activitate imi da dreptul sa va adresez solicitari oficiale pe care nu le puteti ignora ( as fi facut acest lucru in mod direct la sedinta de azi daca as fi fost macar invitat - Statutul PSD care prevedea ca fostii presedinti sunt membri ai CEX a fost modificat in 2016 in asa fel incat Iliescu, Nastase, Geoana sau Ponta sa nu poata fi prezenti)!

Ma adresesz dvs deoarece nu am posibilitatea unei comunicari directe cu Liviu Dragnea ( cel care ma numea "prietenul" sau si spunea ca ma iubeste la fel de mult ca si pe Sorin Grindeanu sau pe Valeriu Zgonea

Nu este un secret pentru absolut nimeni ca in CEX se valideaza formal ceea ce decide in mod absolut si exclusiv Liviu Dragnea - procedurile ipocrite in care iau cuvantul "tovarasii" de la Olt sau Giurgiu iar Liviu chiar iese din sala "sa nu influenteze" nu fac decat sa creasca ridicolul showului si sa defineasca o lipsa de curaj in a-si asuma deciziile care de fapt ii apartin in totalitate!

Azi insa Liviu Dragnea va propune ceva profund gresit pentru PSD si pentru Romania - iar dvs aveti macar datoria sa incercati sa il razganditi!

Traiesc azi in PSD senzatia pe care am avut-o in 14 Martie 2006 cand la Hotelul „Confort" de la Otopeni tot un CEX a decis in mod gresit „executia" lui Adrian Nastase si cedarea functiei de Presedinte al Camerei Deputatilor (pe care reuşisem să o apăram cu succes timp de un an)! Atunci însa măcar votul a fost 37-14 - unanimitatile de azi sunt cu atat mai condamnabile! Uitati-va in jur si vedeti câti dintre cei 37 se mai află azi alături de dvs! Şi îi puteţi întreba dacă atunci au facut bine?

Pâna la ora 16 înca se mai poate găsi o solutţe - dupa aceea va fi prea târziu şi cei care au provocat criza vor fi responsabili

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite