Consiliul Național al PNL a aprobat alianța cu PSD. Nemulțumiri în teritoriu: „Alianță contra naturii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al PNL a aprobat Alianță cu PSD, însă în unele organizații din țară, cum este cazul PNL Timiș, colaborarea a provocat nemulțumiri.

Alin Nica: PNL este un partid în care încă mai există dreptul la liberă exprimare FOTO Facebook
Alin Nica: PNL este un partid în care încă mai există dreptul la liberă exprimare FOTO Facebook

Consiliul Politic Naţional al PNL, întrunit, duminică seara, în şedinţă online, a aprobat alianţa electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare, votată cu 838 voturi „pentru”, cât şi fuziunea cu ALDE, votată în număr mai mare, respectiv 876 voturi „pentru”.

De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare și trebuie să avem încredere în forțele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă, în interiorul ședinței referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.

PNL susține că „rămâne cel mai important partid al dreptei româneşti, partidul integrator care își propune să înglobeze toate curentele de orientare politică de dreapta din România.”

Tot aseară, PNL a hotărât și numirea lui Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte, decisă 876 voturi „pentru”.

Nemulțumiri la Timiș 

Totuși, organizația PNL Timiș a votat împotriva alianței cu PSD. 

Am fost de acord cu toţii să ne opunem acestei decizii care este împotriva opţiunilor locuitorilor din Timişoara şi judeţul Timiş. Noi dorim să câştigăm alegerile corect şi cinstit prin noi înşine. Am justificat acest vot împotrivă spunând că nu e normal ca într-un judeţ în care preşedintele Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu aproape 80 la sută din voturi în turul doi şi într-un oraş ca Timişoara, în care candidaţii PSD la primărie obţin scoruri cu o sigură cifră, să vină cineva de la Bucureşti şi să impună o alianţă contra naturii. Aceasta nu este o decizie cu care noi să putem fi de acord”, a spus preşedintele PNL Timiş şi vicepreşedinte naţional al PNL, Alin Nica, conform News.ro.

De aceea spunem clar şi răspicat NU PSD! Timişoara şi Timişul sunt de dreapta şi oamenii ştiu care e diferenţa între PNL şi PSD. De aceea, am votat împotrivă şi de aceea vom merge în faţa alegătorilor cu fruntea sus şi sunt convins că opţiunile lor exprimate democratic ne vor da dreptate. Am spus tot timpul că politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise prin negocieri, târguri sau dictate", a completat Nica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite