Cătălin Cîrstoiu, despre fostul primar fugar Sorin Oprescu: Noi avem opinii. Cetățenii sunt cei care cântăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că nu îl leagă nimic de Sorin Oprescu, dar că cetățenii ar trebui să aprecieze „ce a făcut sau ce nu a făcut” fostul primar condamnat penal la peste 10 ani de închisoare și fugit în Grecia.

Cîrstoiu a spus că mandatul lui Oprescu la Primăria Capitalei a fost unul bun FOTO Inquam Photos
Cîrstoiu a spus că mandatul lui Oprescu la Primăria Capitalei a fost unul bun FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă îl leagă ceva de Sorin Oprescu, despre care vorbește cu o anumită eleganță, Cătălin Cîrstoiu a răspuns ironic:„Domnule Bucura, dar suntem la emisiunea condamnații? Să fim serioși, de ce nu mă întrebați de domnul primar Lis, de ce nu mă întrebați de Crin Halaicu”, negând că ar avea ceva în comun cu fostul primar.

„Noi suntem doi oameni total diferiți și cred că cetățenii care ne văd pot să vadă asta. Eu cred că cred că e un subiect pe care trebuie să îl cântărească asupra rolului fiecăruia în Primăria Generală a Capitalei dar și în evoluția Capitalei dar să-l și analize din punct de vedere comportamental, nu eu sau dumneavoastră. Noi avem opinii, opinii personale, da? Cetățenii sunt cei care cântăresc foarte profund ce-a făcut Sorin Oprescu sau ce n-a făcut, ce a fost sau ce n-a fost și asta o vor face cu siguranță și despre mine, și despre dvs. și despre oricine" a mai spus Cătălin Cîrstoiu, în cadrul unui interviu la PRIMA News.

Cătălin Cîrstoiu a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă pentru lansarea sa drept candidatul comun al Coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, că mandatul lui Sorin Oprescu „a fost unul bun”.

Domnul profesor Sorin Oprescu şi eu suntem două persoane total, total diferite. Şi din punct de vedere al pregătirii medicale şi din punct de vedere al structurii, dar avem un lucru în comun. Acolo unde am mers fiecare a făcut... A fost directorul Spitalului Universitar o perioadă mult mai scurtă decât am fost eu la conducerea acestui spital şi a făcut lucruri bune. La fel şi la Primăria Capitalei. Da, a fost un mandat bun, şi al dânsului, şi al doamnei (Gabriela n.r.) Firea, şi al domnului Traian Băsescu. Acum suntem într-o situaţie fără ieşire şi cred eu că a venit momentul să o rezolvăm. De asta cred că nu putem face niciun fel de comparaţie între evoluţia fiecăruia”, a declarat Cirstoiu, după ce a fost întrebat dacă Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este un model de administraţie pentru el.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei (2008-2015), a fost condamnat definitiv, pe 13 mai 2022, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

În dosarul cu pricina, Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, bani care ar fi proveni din acte de corupție. 

Fostul primar al Capitalei a plecat din România înainte de a fi pronunțată decizia în acest dosar, fiind localizat în Grecia, de unde autoritățile refuză să îl extrădeze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite