Concluziile primei discuții privind noua lege a salarizării. Budăi: Vom discuta pe grilele de salarizare

0
Publicat:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că a avut o discuție constructivă cu sindicatele din învățământ, susținând că s-a agreat începerea discuţiilor tehnice pe grilele de salarizare, pornind de la principiile enunţate de liderii sindicatelor. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„De remarcat că am avut o discuţie constructivă astăzi. S-a agreat că, începând de astăzi, discutăm tehnic, în profunzime, ceea ce au propus dumnealor vizavi de noile grile de salarizare, plecând de la principiile enunţate de dumnealor, de la acel salariu mediu brut pentru debutant şi discutând în continuare şi posibilităţi şi tot ceea ce înseamnă construcţia grilelor de salarizare”, a spus ministrul Muncii în urma discuției cu sindicaliștii din Educație, potriviit Agerpres.

Potrivit ministrului, a fost, de asemenea, introdus un element nou privind articolul 12 din Legea 153. „De aici, doamna ministru (al Educaţiei, Ligia Deca - n. r.) va pleca la Guvern, la domnul prim-ministru, şi va prezenta un material succint cu ceea ce noi am discutat aici, urmând ca indiferent de zi, de oră, să continuăm discuţiile cu sindicatele, astfel încât în termenul cel mai scurt să ajungem şi la finalizarea acelei zile”, a mai explicat Marius Budăi.

„Noi am avut astăzi un mandat desprins pe două paliere. Unu: de a discuta ceea ce se întâmplă cu greva în continuare şi de a relansa, practic, şi de a scurta termenul iniţial propus de 15 iulie, când să discutăm aplecat, la nivel tehnic de grile. Am stabilit că începând de astăzi aceste discuţii au început”, a mai spus Marius Budăi. 

La întâlnire a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care a anunțat că niciun elev nu va rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată şi niciun elev care se află în clasa a VIII-a sau a XII-a nu va rămâne fără posibilitatea de a susţine examenul, fie Evaluarea Naţională, fie examenul de Bacalaureat, menţionând că, dacă greva va continua, există posibilitatea de prelungire a cursurilor şi de reprogramare a calendarului de evaluări.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite