Mesaje de la protestul profesorilor din Iași. Câteva autocare vor pleca spre București FOTO

0
Publicat:

Greva cadrelor didactice din mediul preuniversitar a continuat și luni, 29 mai 2023. Astfel, mii de persoane s-au adunat în centrul Iașului pentru a se face auzite.

Greva profesorilor de la Iași FOTO C.H.
Greva profesorilor de la Iași FOTO C.H.

La protestul organizat de USLIP Iași au participat aproximativ 3.000 de persoane, care au scandat, timp de aproape două ore, în fața Prefecturii. 

Profesorii și-au cerut drepturile

Cei prezenți la protest au punctat că nu sunt de acord cu propunerile venite din partea Guvernului României. Astfel, dascălii susțin că oferta venită din partea oficialilor este ,,o bătaie de joc" și că nu vor accepta să fie luați peste picior.

Vom face grevă și vom ieși în stradă până când vom primii ceea ce dorim, ceea ce merităm. Nu este normal ca Guvernul să vină cu astfel de oferte, să ne ia peste picior. Nu putem accepta acei bani, veniți sub formă de vouchere sociale. Sistemul de învățământ românesc este plin de neajunsuri iar salarizarea este o mare problemă pe care o întâmpinăm. Nu este normal ca un debutant să primească 2.400 de lei. Cu toții avem rate, avem facturi și copii și ne dorim să putem trăi liniștiți, să ne facem meseria. Dar, totodată ne dorim să fim plătiți pentru cât muncim, să fim luați în serios. Dacă va fi cazul, datele examenelor naționale cu siguranță vor fi decalate“, a declarat o profesoară din Iași, prezentă la protestul din centrul orașului.

Mai multe autocare vor pleca spre București

În cursul zile de marți, 30 mai 2023, la București va avea loc un amplu protest, la care vor participa dascăli din mai multe orașe mari ale țării. Astfel, din capitala Moldovei vor pleca nu mai puțin de șapte autocare cu profesori, care vor merge în capitală pentru a protesta. 

Totodată, liderii sindicatelor din Iași au anunțat că dacă nu obțin un rezultat convenabil în urma negocierilor care se poartă luni, 29 mai 2023, un amplu protest va fi organizat miercuri, 1 Iunie 2023, în centrul Iașului. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite