Ciucă: România şi întreaga lume liberă stă alături de Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Senatului României și șeful PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj de susținere pentru Ucraina, la doi ani de la începutul războiului Federației Ruse împotriva țării vecine. Oficialul a menționat că peste 7 milioane de refugiați ucraineni au intrat România de la începutul invaziei.

Președintele Senatului Nicolae Ciucă  și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski  FOTO Profimedia
Președintele Senatului Nicolae Ciucă și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

În urmă cu doi ani, Ucraina s-a confruntat cu un război la scară largă neprovocat. De atunci, oamenii din Ucraina, cu hotărâre şi curaj, şi-au apărat necruțător casele, libertatea şi viitorul. România și întreaga lume liberă stă alături de Ucraina, o națiune care luptă pentru viață şi democraţie. Slava Ukrainii” (Glorie Ucrainei n.r.)”, a scris Nicolae Ciucă pe X.

Liderul liberalilor a mai precizat că „agresiunea rusă nejustificată” reprezintă un atac asupra „valorilor fundamentale” ale unui stat. 

Acum doi ani, întreaga lume liberă s-a cutremurat la aflarea veștii că granițele păcii și ale democrației au fost încălcate de începutul unui război în estul Europei. Ucraina se trezea sub asaltul unei agresiuni nejustificate, un atac asupra valorilor pe care le considerăm fundamentale: libertatea, suveranitatea, dreptul fiecărui popor de a-și alege propriul destin. Poporul ucrainean, cu o uriașă determinare, cu reziliență și curaj, și-a apărat casa, libertatea și viitorul”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Ciucă a subliniat în mesajul său că peste 7 milioane de refugiați ucraineni au intrat România de la începutul războiului.

În fața acestei tragedii, România și-a deschis și porțile, dar și inimile. Peste 7 milioane de refugiați ucraineni au intrat în țara noastră în ultimii doi ani, iar zeci de mii încă locuiesc în România. În această luptă cu absurdul și cruzimea, Ucraina nu este singură. Întreaga lume liberă sprijină o națiune care luptă pentru viață, pentru libertate și pentru valorile democratice”, a conchis Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite