Ucrainenii care pot fi încorporați, cu vârste între 18 și 60 de ani, nu mai au voie să se apropie de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetățenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de cinci kilometri de frontiera cu România şi Republica Moldova.

Ucrainenii care pot fi încorporați nu mai au voie să se apropie de România
Ucrainenii care pot fi încorporați nu mai au voie să se apropie de România FOTO Profimedia

Ordinul a fost semnat de șeful Serviciului de Stat de Frontieră din regiunea Cernăuți iar măsura a fost luată pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de persoane care încearcă să părăsească țara, pentru a nu se înrola în armată.

Potrivit ordinului, este interzisă "intrarea persoanelor pe o fâşie de teren desemnată de-a lungul frontierei de stat, inclusiv în scopuri turistice, recreative, pescuit, cu excepţia: persoanelor care locuiesc sau lucrează permanent sau temporar în hotarele acesteia, cu condiţia să deţină autorizaţia corespunzătoare eliberată de detaşamentul de frontieră; proprietarii de terenuri situate în fâşie, cu condiţia să deţină autorizaţia corespunzătoare eliberată de detaşamentul de frontieră".

De asemenea, Poliţia de Frontieră din Cernăuţi a interzis circulaţia autovehiculelor în zona de graniţă, cu excepţia celor care se află în punctele de trecere a frontierei, potrivit Agerpres.

Restricţiile sunt valabile pe raza localităţilor de frontieră Seletin, Berehomet, Krasnoilsk, Ciudei, Pătrauți, Suceveni, Kamiana, Hliboca, Tereblecea, Tărășeni, Herta, Vancicauti, Mămăliga, Livent, Kelmenet, Secureni, Vascauti din regiunea Cernăuţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite