Ciucă: Obiectivele PNRR au fost îndeplinite la timp. În România se întâmplă și lucruri bune

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Școala Politică de Vară a Tineretului Liberal, că toate obiectivele PNRR au fost îndeplinite la timp, unele chiar pe ultima sută de metri.

România se apropie de Germania privind absorbția fondurilor europene FOTO: INQUAM
România se apropie de Germania privind absorbția fondurilor europene FOTO: INQUAM

„Au fost o serie întreagă de temeri că nu vom reuși să atingem jaloanele, să atingem țintele, să atragem bani din PNRR. Vă pot spune că până în momentul de față toate obiectivele la nivelul guvernului au fost îndeplinite la timp, este adevărat cu destul de multă dificultate, unele pe ultima sută de metri” , a precizat Ciucă.

Președintele PNL a declarat că a fost primit avizul din partea Comisiei Europene prin care prima cerere de finanțare în PNRR a fost aprobată.

„Iată ca nu mai târziu de sfârșitul acestei săptămâni am primit avizul de la Comisia Europeană în care prima cerere de finanțare a fost aprobată, primul calup de patru miliarde de euro vor veni în țară și vor sprijini tot ceea ce înseamnă programul de investiții”, a mai menționat acesta.

Premierul a făcut referire și la fondurile de coeziune, menționând că România a reușit să se apropie de Germania sau Franța în ceea ce privește absorbția fondurilor europene.

„Dincolo de PNRR sunt celelalte fonduri de coeziune pentru care s-au depus eforturi deosebite. Vreau sa îi mulțumesc ministrului Proiectelor Europene pentru toată activitatea pe care a depus-o, astfel încât România să se bucure de același nivel de absorbție a fondurilor europene precum Germania sau Franța. Suntem la distanță destul de mică, dar am reușit să ajungem o diferență la care nu ne-am fi gândit” , a precizat premierul Ciucă.

În încheiere, președintele PNL a precizat că în România se întâmplă și lucruri bune, doar că trebuie să avem încredere.

„În România se întâmplă și lucruri bune. Trebuie să avem încredere, să fim optimiști”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite