România nu riscă să rămână fără energie, anunță Ciucă. Totuși, acesta avertizează să fim pregătiți pentru orice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a declarat că, în urma analizei făcute până acum la nivelul Guvernului, nu s-a identificat riscul ca ţara noastră să rămână fără energie, precizând însă că trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu.

Premierul neagă pozibilitatea ca România să rămână fără energie FOTO Arhivă
Premierul neagă pozibilitatea ca România să rămână fără energie FOTO Arhivă

„Ieri, în şedinţa de Guvern, am aprobat planul de iarnă şi el a fost întocmit de către toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi sunt responsabili de sectorul energetic din România. Ca atare, odată aprobat acest plan, am stabilit ca săptămâna viitoare să avem şi întâlnire cu Comandamentul de iarnă”, a explicat Nicolae Ciucă, fiind întrebat în legătură cu situația din energie. 

Premierul a subliniat că este prima dată când planul este gata la începutul lunii septembrie, explicând că, de regulă, se întocmea în luna noiembrie. 

„Reuşim astfel să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energetic românesc şi împreună cu cei care au participat la întocmirea planului să identificăm şi soluţiile, astfel încât România să nu rămână fără energie”, a mai explicat Ciucă. 

Astfel, potrivit premierului, în analiza de până acum nu reiese faptul că ţara noastră să rămână fără energie. 

  Premierul a explicat însă că autorităţile trebuie să fie pregătite şi pentru orice scenariu. 

„Trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze și scenarii, inclusiv un scenariu negru, în care neprevăzutul poate să se întâmple”, a spus Ciucă, explicând reuniunea unui comandament de iarnă săptămâna următoarea. „La comandamentul de săptămâna viitoare, tocmai aceste ipoteze şi scenarii le vom discuta şi vom stabili ce avem de făcut”, a spus Ciucă.

Premierul a mai arătat și că există „o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care au ca prim obiectiv să menţină aprovizionarea cu energie electrică a cetăţenilor”

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite