Ciucă, la Summitul PPE: România aşteaptă de zece ani să intre în Spaţiul Schengen şi nu credem că această decizie mai poate fi amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, la Summitul PPE FOTO Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă, la Summitul PPE FOTO Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Summitul Partidului Popular European, că România aşteaptă de zece ani să fie primită în Spaţiul Schengen şi consideră decizia nu ar mai trebui amânată. Mai mult, liderul PNL le-a mulţumit tuturor celor din familia politică populară pentru sprijinul demersul primirii României în Spaţiul Schengen.

„Invazia Ucrainei este un război împotriva valorilor PPE, împotriva valorilor UE, împotriva unor drepturi fundamentale. Aş vrea să salut decizia PPE pentru poziţia sa clară privind Ucraina.  Putem fi mândri de ceea ce am reuşit ca familie politică în ultimele luni. Trebuie să rămânem uniţi ca UE şi la nivel de PPE”, a declarat Nicolae Ciucă, la Summitul PPE, subliniid că românii şi autorităţile din ţara noastră s-au mobilizat exemplar. 

„Oamenii şi autorităţile din România s-au mobilizat şi i-am primit pe ucraineni cu inimile deschise”, a precizat şeful Guvernului. De altfel, Nicolae Ciucă a pus pe agenda discuţiilor o temă importantă pentru România, adică primirea în Spaţiul Schengen. „În timpul acestei crize, România a arătat că poate asigura graniţa externă a UE şi poate asigura graniţa externă a Schengen.  România alteaptă de zece ani să intre în Spaţiul Schengen şi nu credem că această decizie mai poate fi amânată”, a subliniat premierul. 

Mai mult, Ciucă le-a mulţumit colegilor din PPE pentru votarea amendamentului referitor la susţinerea României pentru acceptarea în Spaţiul Schengen.

De asemenea, şeful Guvernului a explicat că România a fost o mare susţinătoare a sancţiunilor împotriva regimului de la Moscova. Ciucă a amintit şi de susţinerea pe care România o oferă Republicii Moldova în încercarea de a obţine statut de stat candidat.  „Insistăm să acordăm Rep Moldova statut de stat candidat la UE”, le-a transmis Nicolae Ciucă.

Nu în ultimul rând, premierul României a făcut apel la unitate în rândul PPE. Nicolae Ciucă este unul din cei şapte premieri pe care partidele politice populare îi au în cele 27 de state ale UE.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite