Ciucă, discuții privind strategia la alegerile europarlamentare cu șefa PE: Miza este păstrarea forțelor pro-europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PNL Nicolae Ciucă a discutat cu șefa Parlamentului European privind strategia la alegerile din iunie. În contextul amenințării extremiste, cei doi lideri au concluzionat că dezinformările și manipulările din mediul online pot fi combătute prin prezentarea beneficiilor apartenenței la UE. 

Șefa Parlamentului European se află în România FOTO Facebook
Șefa Parlamentului European se află în România FOTO Facebook

„M-am revăzut astăzi la București cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Ideea principală a discuției a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituțiile europene abordează problemele curente”, a transmis pe Facebook șeful PNL Nicolae Ciucă.

Șeful PNL a mai arătat că „în ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european”, astfel că „miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene. Doar așa, noul Parlament European și viitoarea Comisie pot continuă să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE”.

„Am discutat și despre fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor și manipulărilor pe rețelele sociale. Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetățenilor beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană și soluțiile pentru depășirea provocărilor economice din prezent”, a mai transmis Ciucă.

Șefa Parlamentului European se află în România pentru a participa la Congresul PPE.

Congres PPE la București 

Congresul Partidului Popular European se desfăşoară la Bucureşti în zilele de 6 şi 7 martie, reunind lideri din familia politică a popularilor europeni.

La eveniment vor participa mii de persoane, printre care și 14 șefi de stat și de guvern, dar și lideri ai instituțiilor europene precum Ursula von der Leyen (șefa Comisiei Europene), Roberta Metsola (șefa Parlamentului European), precum și comisarii europeni din familia lor politică, pe lângă întreaga conducere liberală și garnitura de lideri din teritoriu. Inclusiv Karl Nehammer, cancelarul Austriei și politician antipatic pentru clasa politică din România, este așteptat la eveniment.

Adunarea Politică a Partidului Popular European a acceptat înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru alegerea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Decizia va intra la vot în Congres. PPE va adopta și strategia electorală pentru anul electoral 2024.   

Manfred Weber a arătat că „unul dintre principalele motive pentru care au ales România pentru a organiza congresul PPE este pentru că aici PPE are doi lideri extrem de importanti, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis”. Weber a mai spus că al doilea motiv pentru care au ales să vină la Bucureşti este pentru că PPE se defineşte un partid de centru dreapta şi al ţărilor est-europene.

„Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina atât cât putem şi urmărim şi situaţia din Moldova”, a completat Weber.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite