Ciolacu, despre deschiderea listei la europarlamentare de către o femeie: Este un semnal important pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a susținut că alegerea unui femei în lista PSD-PNL pentru europarlamentare reprezintă un semnal important pentru România și un pas concret pentru viitor, în care „egalitatea de gen şi de şanse să nu mai fie deziderate ci realităţi”.

Potrivit premierului, alegerea este un semnal puternic pentru România FOTO Guvernul României
Potrivit premierului, alegerea este un semnal puternic pentru România FOTO Guvernul României

Marcel Ciolacu consideră că, dacă ar fi mai multe femei în economie, „ţara noastră ar avea şansa să producă cea mai mare creştere economică”,

„În această seară am şansa de a fi alături de adevărata mină de aur a economiei româneşti”, a spus Marcel Ciolacu la Gala CONAF- ”Women in Economy”, unde a fost prezentă și șefa R. Moldova, Maia Sandu, căreia i-a transmis mulțumiri pentru activitatea sa din vîrful statului vecin și despre care a arătat că „își apără poporul supus unui război hibrid”.

„Conform ultimului studiu realizat în România firmele cu acţionarat exclusiv feminim sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii. E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinite de bărbaţi (...) Am să vb şi cu ministrul Boloş, ANAF nu are ce căuta la aceste companii”, a mai declarat premierul, potrivit News.

Lista comună a PSD-PNL la europarlamentare, deschisă de o femeie

„Ştiu când am luat decizia corectă, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, ca în fruntea listei de la europarlamentare a PSD şi PNL să fie o femeie cu o carieră solidă construită în afara lumii politice. Chiar dacă sunt cu siguranţă mulţi cărora li se va părea un moft, eu cred cu tărie că este un semnal important pentru România, un pas concret pentru viitor, în care egalitatea de gen şi de şanse să nu mai fie deziderate ci realităţi”, a mai spus Marcel Ciolacu, lansând un apel pentru egalitate între femei și barbați. 

De asemenea, șeful Guvernului român a afirmat că la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanţii mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporţie de 50%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite