Ciucă a discutat despre relaţiile româno-japoneze cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a discutat perspectivele de ridicare a relațiilor româno-japoneze cu preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Dieta Japoniei, în vedere materializării parteneriatului strategic cu acest stat.

Nicolae Ciucă și Hosoda Hiroyuki FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă și Hosoda Hiroyuki FOTO Guvernul României

  „Întâlnire foarte relevantă cu Hosoda Hiroyuki, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Dieta Japoniei, şi un prilej de a discuta perspectivele de ridicare a relaţiilor româno-japoneze la nivelul parteneriatului strategic pentru a materializa această iniţiativă a regretatului premier Shinzo Abe”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, miercuri, pe pagina de Twittter a Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află efectuează o vizitpă oficială în Japonia pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, asasinat în urmă cu câteva luni. 

România vrea Parteneriat Strategic cu statul nipon

În vizita efectuată, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis omologului nipon că România vrea să aprofundeze relațiile cu Japonia, pentru a fi dezvoltat un parteneriat strategic, mai ales că statul asiatic și Bucureștiul au schimburi importante.

România este profund angajată să dezvolte relațiile cu Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic, simbol al recunoașterii legăturii speciale dintre țările noastre, precum și al potențialului semnificativ de dezvoltare bilaterală. Suntem pregătiți să convenim asupra momentului cel mai potrivit pentru semnarea Acordului de Parteneriat Strategic, odată ce documentul va fi finalizat”, a subliniat șeful Executivului român.

Totodată, premierul a menționat că Japonia este între principalii parteneri ai României în Asia, atât politic, cât și economic, și a apreciat contribuția valoroasă la tranziția și modernizarea țării noastre în ultimii 30 de ani.

Cel mai longeviv premier al Japoniei, asasinat în urma unor deficiențe de securitate

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit, vineri, 8 iulie, la 67 de ani, după ce a fost împuşcat în spate de un bărbat în timp ce ţinea un discurs electoral. Atacatorul, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a folosit un pistol artizanal confecţionat din ţevi de oţel şi un dispozitiv electric de tras.

Potrivit specialiştilor japonezi şi internaţionali, eşecul de a-l proteja pe fostul premier japonez de cea de-a doua serie de împuşcături este rezultatul unor deficienţe în securitatea lui Abe. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite