Shinzo Abe, asasinat cu un pistol artizanal confecţionat din ţevi de oţel şi un dispozitiv electric de tras, legate cu scoch FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captura NHK via News.ro
Foto: Captura NHK via News.ro

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost asasinat vineri de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, arestat imediat, cu un pistol pe care l-a confecţonat el însuşi, din ţevi de oţel şi un dispozitiv electric de tras, legate cu scoch.

GALERIE FOTO

Shinzo Abe a fost asasinat în timp ce susţinea un discurs la Nara. El a fost împuşcat în mai multe rânduri, a fost preluat de salvatori în stare critică şi a murit câteva ore mai târziu din cauza rănilor.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a înţelege motivaţiile asasinului, căruia i-a percheziţionat locuinţa.

Potrivit unor imagini cu arma asasinatului este vorba despre un dispozitiv artizanal cu ţevi legte cu un fel de scoci negru.

În Japonia, violenţele cu arme de foc sunt foarte rare. În 2020 s-au înregistrat zece infracţiuni de acest fel şi un mort.

Este vorba despre un bilanţ mic, din cauza legislaţiei privind armele de foc extrem de stricte care face aproape imposibil ca o persoană să obţină o armă de foc, ceea ce probabil l-a împins pe suspect să-şi confecţioneze o armă artizanală.

Trăgătorii sportivi şi vânătorii sunt supuşi unei serii ample de teste, timp de mai multe luni, care includ anchete în vecini şi examene psihologice la spital.

După emiterea permisului, numărul gloanţelor alocat titularului este limitat, iar arma este păstrată într-un loc închis.

În Japonia, poliţişti nu au dreptul să poate arma din dotare în afara serviciului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite