Cîțu a venit însoțit de avocat la comisia juridică din Senat, unde consultă dosarul trimis de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Florin Cîțu a venit luni, însoțit de avocat, la comisia juridică a Senatului, pentru a consulta dosarul în care DNA cere ridicarea imunității sale. Votul în plen ar urma să aibă loc miercuri, după depunerea raportului comisiei.

Fostul premier consultă dosarul trimis de DNA FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Fostul premier consultă dosarul trimis de DNA FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Senatorul Florin Cîţu a ajuns la Senat însoțit de avocat pentru a participa la şedinţa comisiei juridice, în care se studiază dosarul.

Conducerea Senatului a stabilit calendarul pentru întocmirea raportului și votul din plen privind ridicarea imunității lui Florin Cîțu în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu. Astfel, Comisia juridică din Senat are termen până miercuri să dea raport pe cererea DNA de ridicare a imunităţii, context în care vicepreşeidntele Senatului Sorin Cîmpeanu a precizat că este posibil ca şedinţa de plen să fie organizată în aceeaşi zi.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier, care ar urma să demisioneze din grupul parlamentar al PNL. 

„Florin Cîțu a fost președinte al partidului, a fost premier, e membru PNL. Nu putem spune că nu s-a întâmplat nimic. Este absolut corect să lăsăm instituțiile, justiția să-și deruleze procedurile și în final să vedem care este concluzia”, a spus Ciucă.

Și Marcel Ciolacu, premier al României și președinte al PSD, a subliniat că senatorii social-democrați vor vota pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu. 

Un lucru pe care mi-aduc aminte că l-am spus când eram în opoziţie. În timp ce noi stăteam în casă, se făceau mari afaceri în România. E una dintre afaceri achiziţionarea vaccinurilor, mai sunt şi altele, gândiţi-vă la izolete, măşti neconforme. Întotdeauna aflarea adevărului duce ca o societate să fie mult mai aşezată şi mult mai liberă”, a afirmat Ciolacu, joi seară, întrebat despre dosarul care vizează achiziţia de vaccinuri în pandemie.  

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, într-un în dosar în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Potrivit DNA, suspiciunile sunt de „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite