Ciolacu, discuție privată cu Regele Charles: O prietenie inestimabilă care ne onorează și ne inspiră

0
Publicat:

Președintele PSD a avut o discuție privată cu Regele Charles, ocazie cu care Marcel Ciolacu l-a asigurat pe monarhul britanic de dorința României de a conserva tradițiile și de a proteja diversitatea naturală și culturală.

Marcel Ciolacu și Regele Charles FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu și Regele Charles FOTO: Facebook

„O prietenie inestimabilă care ne onorează și ne inspiră! O prietenie pe care mereu o reafirmă, prin vizitele sale în România, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea! În cadrul discuției private, l-am asigurat pe monarhul britanic de dorința noastră de a ne conserva tradițiile și de a ne proteja diversitatea naturală şi culturală de care atât domnia sa, cât și noi suntem atât de mândri”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Liderul PSD a subliniat că „ambiția noastră este de a consolida și dezvolta relațiile cu Marea Britanie cu care ne unesc atât de multe lucruri, dechizând astfel calea către extinderea Parteneriatului Strategic”.

„România are multe de oferit întregii lumi și, cu ambasadori precum Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, putem cu atât mai mult să ne facem mai bine cunoscuți prin bogățiile care fac din țara noastră un colţ deosebit al Europei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Regele Charles al III-lea a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. 

La ceremonia de după discurs au fost invitate în jur de 300 de persoane. Printre cei ajunși și la eveniment sunt miniștri ca Adrian Câciu și Florin Spătaru, dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, printre invitați mai sunt și reprezentanți ai MAI, cum este Raed Arafat. Sunt și reprezentanți ai PNL, cum este cazul lui Andrei Baciu (președinte PNL Sector 3).

După întrevederea de la București, va începe turneul său transilvănean, Regele Charles urmând să ajungă la proprietățile sale de la Valea Zălanului, comuna Malnaș, în județul Covasna.

Vizita la Viscri, în județul Brașov, unde deține mai multe proprietăți, va avea loc marți, 6 iunie, ultima zi a șederii regelui Marii Britanii în România, au precizat pentru Europa Liberă.

Itinerariul detaliat al vizitei sale nu este însă cunoscut.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a precizat că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite