Ciolacu: Sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite

0
Publicat:

Premierul susține că funcția pe care o deține îl obligă să pună „interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite” de profit. Parlamentul se reunește astăzi, începând cu ora 18:00, în ședința comună în care Guvernul își asumă răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal bugetare.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Am decis să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii și reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile. Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci “doar” de sute de milioane de euro”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc, marți, începând cu ora 18:00, în ședința comună în care Guvernul își va asuma răspunderea pe proiectul de lege privind măsurile fiscale.

Decizia a fost luată de Birourile Permanente reunite în ședința de luni, 25 septembrie, de la ora 21:00.

Conducerile Camerei Deputaților și Senatului au stabilit ca parlamentarii să poată depună amendamentele pe pachetul de măsuri fiscal bugetare până la 13:00, potrivit Agerpres.

Opoziția se întrece în moțiuni de cenzură

Partidele din Opoziție au anunțat nu mai puțin de trei moțiuni de cenzură. Singura colaborare probabilă este între USR și Forța Dreptei, cu șanse minime să se alăture și REPER. Cele trei partide nu întrunesc însă împreună numărul necesar de semnături, ci doar alături de AUR sau UDMR. 

După ședința de plen comun din Parlament, în care cabinetul Ciolacu ar urma să își asume răspunderea pe măsurile fiscal-bugetare, Opoziția are la dispoziție trei zile pentru a depune o moțiune de cenzură, pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege.

În momentul de față avem anunțate nu mai puțin de trei moțiuni de cenzură. Adică cea anunțată de USR, cea a AUR și cea a REPER. 

Uniunea partidelor Opoziției pentru susținerea unei singure moțiuni de cenzură este puțin probabilă, întrucât toate formațiunile prezente în Parlament evită să se asocieze cu AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite