Ciolacu: Rusia atacă infrastructuri la distanță de 100 de metri de graniță. Trebuie o strategie în cadrul NATO

0
Publicat:

Premierul României susține că Federația Rusia atacă infrastructurile portuare din Ucraina aflate la o distanță de 100 de metri față de granița cu România. Ciolacu a punctat că din acest motiv este nevoie de o strategie comună în cadrul NATO.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

„Am discutat cu omologii mei din Bulgaria şi Grecia şi recentele evoluţii privind securitatea regiunii, context în care am subliniat importanţa strategică a Mării Negre, pentru securitatea euro-atlantică. După cum bine ştim, Federaţia Rusă atacă infrastructuri portuare ucrainene de la graniţa României, câteodată distanţa fiind de 80-100 de metri între atacuri şi frontiera României. Cred că trebuie investit în continuare şi găsită o strategie comună în cadrul NATO, pentru a evita în viitor astfel de atacuri", a transmis Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a subliniat și susținerea pentru începerea negocierilor cu Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, în vederea aderării la Uniunea Europeană.

„În contextul interconectivităţii, am abordat şi provocările cu care ne confruntăm pe piaţa energiei, cu accent deosebit pe securitatea aprovizionării şi a dependenţei totale de hidrocarburi şi energie electrică din Rusia. Este un capitol unde trebuie să ajutăm. România are o datorie morală, să ajutăm cât mai mult Republica Moldova, deoarece după Ucraina este cel mai vulnerabil stat european. Şi, de aceea, mă bucur că toţi trei susţinem ca pe agenda europeană să fie susţinerea şi începerea negocierilor pentru Ucraina, Republica Moldova şi Georgia", a subliniat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a participat, luni, la Varna, în Bulgaria, la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia împreună cu o delegaţie guvernamentală.

În marja acestei reuniuni, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere în format trilateral cu omologii din Bulgaria, Nikolai Denkov, şi din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştrii celor două ţări. La rândul lor, membrii delegaţiei guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei şi al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite