Ciolacu: România se angajează să continue investițiile masive în infrastructură

0
Publicat:

Președintele PSD susține că că România se angajează să continue investițiile masive în infrastructura și își dorește continuare cu aceeași forță politică investițiile în infrastructura mare națională și conectarea la rețelele internaționale.

Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Inquam Photos

„Sunt aici ca să transmit un mesaj foarte clar, acela că România se angajează să continue investițiile masive în infrastructură. Îmi doresc să continuăm cu aceeași forță politică investițiile în infrastructura mare națională și conectarea la rețelele internaționale. Îmi doresc să menținem ritmul și să ridicăm din nou ștacheta performanței pe domeniul infrastructurii”, a punctat Marcel Ciolacu în cadrul conferinței „Better Connected through Connecting Europe Facility”.

Marcel Ciolacu a subliniat că actualul ministru al Transporturilor și echipa sa „au transformat anul 2022 într-unul de referință în istoria post-aderării la Uniunea Europeană. Anul trecut au fost semnate contracte din fonduri europene de peste 10 miliarde de euro, un record absolut în România și în Ministerul Transporturilor”.

Șeful PSD susține că principalul motor al modernizării economice a României în anii următori va fi reprezentat de finanțarea tuturor tipurilor de infrastructură.

„Conferința de astăzi ne arată încă o dată anvergura euroatlantică a României și rolul strategic al statului nostru care poate fi întărit în sud-estul Europei. Astfel, cele două proiecte strategice mari care urmează să asigure interconectivitatea între Marea Neagră, Marea Egee și Marea Baltică – mă refer aici la coridoarele Rail-2-Sea și Via Carpathia reprezintă rute vitale în viitor atât pentru economia românească, cât și pentru componenta de apărare a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice. Tocmai de aceea, azi ne interesează maximizarea finanțării proiectelor ce compun cele două coridoare care vor asigura interconexiunea feroviară și rutieră, civilă și militară, între sud-estul, centrul și nord-estul Europei, cu atât mai mult cu cât România are astăzi șansa să transforme Portul Constanța într-un hub internațional cu mare impact pentru piețele din Asia, în contextul geopolitic volatil din estul Europei” a declarat acesta.

Liderul social democrat a precizat că cheia reușitei pentru proiectele naționale situate pe aceste rute europene o reprezintă „o mai bună și mai strânsă colaborare cu statele partenere”: „În acest sens, cred că un pas important îl reprezintă semnarea de astăzi a unei declarații comune de susținere a celor două coridoare”.

„Pot afirma fără să exagerez că reuniunea de astăzi va deveni un nou reper în consolidarea coeziunii și importanței Uniunii Europene în actualul context global, iar România are oportunitatea să evolueze alături de partenerii săi europeni. De aceea, eu personal mă angajez să fiu un susținător al acestor investiții care vor aduce în mod direct și indirect miliarde de euro economiilor naționale și regionale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite