Grindeanu susține că Ciolacu poate fi candidatul PSD la președinție. Care este condiția

0
Publicat:

Sorin Grindeanu susține că președintele PSD merită să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale din anul 2024. Ministrul a precizat că Ciolacu se califică pentru această funcție dacă „e dublat de un mandat bun de prim-ministru”.

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu FOTO: Inquam Photos

„Dacă Marcel Ciolacu va avea un mandat bun în fruntea guvernului, acest lucru îl califică să fie candidatul social-democraților la prezidențiale, susține Sorin Grindeanu.  „Este părerea mea personală. Fiind și președinte PSD, dacă e dublat acest lucru de un mandat bun de prim-ministru, în mod clar se califică”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi24.

Referitor la rotativă guvernamentală, ministrul Transporturilor a precizat că în momentul de față există un protocol agreat de toți membrii Coaliției și este tardivă orice discuție despre negocieri.

„Astăzi când vorbim, există acest protocol foarte clar, se schimbă primul ministru și anume, vine președintele PSD Marcel Ciolacu. PSD nu va mai avea post de vicepremier și va avea PNL post de vicepremier și sunt acele schimburi între ministere, Transporturi cu MIPE, Justiție cu Finanțe, SGG cu Cancelaria Prim-Ministrului. Asta este în vigoare acum. Dacă se va considera în zilele următoare, până în depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă că acest protocol poate fi îmbunătățit și toată lumea va fi de acord, atunci acest lucru va fi făcut. Astăzi când vorbim, acest protocol e în vigoare”, a precizat ministrul Transporturilor, potrivit sursei citate.

Totodată, Grindeanu a subliniat că va încerca să discute în Coaliție pentru păstrarea portofoliului la ministerul Transporturilor, însă a punctat că nu are nicio problemă să se întoarcă în Parlament ca deputat de Timiș.

„Voi încerca. Având în vedere că s-a discutat atât de mult de Ministerul Transporturilor, vine, nu vine, am văzut cum se încearcă să se traseze anumite teritorii de către colegi. Știți, eu cred că e mai important în această perioadă, nu pentru Sorin Grindeanu, pentru că mă întorc în arlament, sunt deputat de Timiș și mă mândresc cu acest lucru. E mai importantă asigurarea unei anumite stabilități. Dincolo de vedetismele lui Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Motreanu, Ciucă, Ciolacu samd. Lucrul ăsta e mai important, indiferent de ceea ce ne dorim pe plan personal. Hai să vedem care e soluția care duce înainte această alianță și pe linia aia să mergem”, a afirmat Sorin Grindeanu la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite