Ciolacu: România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles. Luptăm cu terorismul și extremismul cu toată energia noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ckiolacu a condamnat atacul armat de la Bruxelles, soldat cu două victime, în seara meciului dintre Belgia și Suedia.  

Premierul condamnă atacul din Bruxelles FOTO Inquam Photos
Premierul condamnă atacul din Bruxelles FOTO Inquam Photos

„România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles și este alături de partenerii și prietenii belgieni în aceste momente dificile. Luptăm cu terorismul și extremismul cu toată energia noastră”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Șeful statului român, Klaus Iohannis, a transmis condoleanțe familiilor victimelor, subliniind că teroarea și ura nu își au locul între valorile europene.

Atac armat la Bruxelles. Doi oameni au fost uciși 

Doi oameni au fost uciși luni seară la Bruxelles, în Belgia, în urma unui atac al unui bărbat înarmat cu o pușcă.

Din primele informații, ar fi vorba despre un bărbat înarmat cu o armă automată, de tip Kalașnikov, care era pe un scuter și a atacat un grup de oameni pe strada. Victimele ar fi doi turiști suedezi. Există și răniți, dar numărul nu este deocamdată cunoscut.

Atacatorul a publicat pe rețelele sociale un clip video înainte de a deschide focul. Presa locală transmite că bărbatul ar fi strigat Allahu Akbar în timpul atacului.

Belgia a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel, iar populaţia a fost avertizată să nu facă deplasări inutile în capitală.

După atac Franţa a înăsprit controalele la graniţa cu Belgia a anunţat presa belgiană.

Partida Belgia - Suedia, suspendată

Partida dintre Belgia şi Suedia din preliminariile Euro 2024 a fost suspendată la pauză, UEFA invocând motive de securitate.

Echipa suedeză nu au mai dorit să dispute repriza secundă, potrivit postului suedez de televiziune TV6, citat de Reuters, iar belgienii au fost de acord cu solicitarea jucătorilor suedezi.

„În urma unui presupus atac terorist la Bruxelles, în această seară, s-a decis, după consultări cu cele două echipe şi cu poliţia locală, ca meciul din preliminariile EURO 2024 dintre Belgia şi Suedia să fie suspendat'', a transmis UEFA.

Scorul era egal la 1-1 când s-a aflat vestea suspendării, iar fanii suedezi au fost rugaţi să rămână pe stadion.

Belgia şi-a rezervat deja locul la turneul final din Germania de anul viitor, în timp ce Suedia nu se poate califica.

Echipa Belgiei obţinuse deja calificarea la turneul final, iar luni a obţinut biletul pentru EURO 2024 şi Austria, prin victoria cu 1-0 din Azerbaidjan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite