Ciolacu: România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător în aderarea la spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat într-un mesaj transmis pe platforma X, fostul Twitter, că România are în cancelarul Germaniei Olaf Scholz un prieten şi un susţinător în aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. 

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător în aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris Marcel Ciolacu pe platforma X, fostă Twitter.

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și cu premierii socialiști din Spania și Danemarca. În urma întâlnirii, liderii au subliniat importanța unității europene. 

Marcel Ciolacu a anunțat că familia social-democraților europeni a aprobat o nouă rezoluţie care menționează sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen, afirmând că PES a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare la nivel european în acest sens și că ar fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România.

Textul rezoluției adoptate de socia-democrații europeni subliniază că „mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea și consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen”, solicitând admitererea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schengen, „deoarece ambele țări îndeplinesc toate criteriile”.

„Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a mai transmis premierul României pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a participat la reuniunea liderilor PES de la Malaga, Spania. Potrivit surselor „Adevărul”, programul premierului a fost dat peste cap în urma discuțiilor din ședință Guvernului noul proiect al pensiilor publice.

Premierul a luat masa cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei FOTO Marcel Ciolacu / Twitter
Premierul a luat masa cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei FOTO Marcel Ciolacu / Twitter
PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite