Ciolacu, alături de cancelarul Scholz și mai mulți premieri ai familiei social-demoracte europene: Uniți pentru echitate, combaterea sărăciei și excluziunii sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și cu premierii socialiști din Spania și Danemarca. După întâlnire, liderii au transmis mesaje în care au subliniat importanța unității europene. 

Premierul s-a întâlnit cu omologii socialiști din mai multe state europene FOTO Facebook
Premierul s-a întâlnit cu omologii socialiști din mai multe state europene FOTO Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a postat pe Facebook, după întâlnirea cu omologii din Spania, Danemarca, Malta şi Germania, mesajul „uniţi pentru echitate, pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale”.

La rândul său, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis în urma întâlnirii, pe platforma X, fostul Twitter, că „acum, mai mult ca niciodată, Europa are nevoie de mai multă unitate şi de o agendă progresistă care să pună cetăţenii în centrul politicii”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că familia soical-democraților europeni a aprobat o nouă rezoluţie care menționează sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen, afirmând că PES a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare la nivel european în acest sens și că ar fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România.

Textul rezoluției adoptate de socia-democrații europeni subliniază că „mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea și consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen”, solicitând admitererea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schengen, „deoarece ambele țări îndeplinesc toate criteriile”.

„Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a mai transmis premierul României pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a participat la reuniunea liderilor PES de la Malaga, Spania. Potrivit surselor „Adevărul”, programul premierului a fost dat peste cap în urma discuțiilor din ședință Guvernului noul proiect al pensiilor publice.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite