Ciolacu: Vom închide anul cu o rectificare bugetară. Unde e apocalipsa?

0
Publicat:

Premierul Românei, Marcel Ciolacu, susține că până la finalul lui 2023 va avea loc o rectificare bugetară, precizând că nu e nicio problemă că a apelat la suplimentarea de venituri la instituții prin nenumărate HG-uri, cu bani de la Fondul de rezervă.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Chestionat dacă va veni cu rectificare bugetară înainte de sfârșitul acestui an, premierul Marcel Ciolacu a subliniat: „Înainte de a veni cu bugetul. Vom închide anul cu o rectificare. Unde e nenorocirea, unde e apocalipsa?”

Eu mi-aș fi dorit să fiu Harry Potter. Și să am bagheta să modific totul într-o noapte”, a completat șeful Guvenrului, care a punctat faptul că nu poate rezolva toate problemele financiare moștenite. 

Întrebat dacă va fi rectificare bugetară negativ, Marcel Ciolacu a precizat:  „Nu neapărat. Am gestionat chetuielile. Măsurile trebuiau luate de la prima avertizare a Comisiei”. De asemenea, premierul a punctat faptul că sunt în continuare bani la Fondul de rezervă pentru a fi alimentate bugetele instituțiilor.

Reforma ANAF

Ciolacu susține că e nevoie de profesioniști la ANAF, precum și la Vămi, pentru a putea să se concetreze pe strângerea de venituri.

Nu am nicio problemă cu doamna președinte a ANAF. Dar cred că doamna președinte, a venit momentul, să vină să își facă echipă. Nu am cunoscut nicio persoană, nu e nicio recomandare politică. La fel vreau să văd în ceea ce privește Vama. Toată conducerea să fie schimbată, viitorul șef să vină cu șefi noi cu care să lucreze”, a declarat Marcel Ciolacu la Europa FM

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite