Ciolacu: PNRR, o obsesie. Nu vom abandona reforma pensiilor speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful social-democraților a subliniat că decidenții politici nu for abandona reforma pensiilor speciale, susținând că PNRR a devenit o obsesie pentru politicieni. În același timp, liderul PSD a subliniat că e momentul probării voinței politice pentru o administrație mai suplă.

Șeful PSD a subliniat impostanța PNRR FOTO Arhivă Adevărul
Șeful PSD a subliniat impostanța PNRR FOTO Arhivă Adevărul

Privind afirmațiile contradictorii ajunse în spațiul public asupra posbilității renunțării la reforma pensiilor speciale, șeful PSD a susținut că liderii politici ai României nu vor renunța. 

„Recunosc, sunt teme complicate, dar veţi vedea că această coaliţie le va duce la capăt. Nu vom abandona nici în privinţa pensiilor speciale, nici a celorlalte reforme. Deja legea avertizorului de integritate a fost corectată şi în următoarele zile bifăm celelalte puncte cerute de Comisia Europeană pentru cererea de plată numărul 2”, a afirmat Marcel Ciolacu. 

Președintele PSD a mai transmis un mesaj  în ceea ce privește eficiența administrativă a statului. „Ştiu că orice investitor, nu doar american, are preocupări legitime legate de eficienţa administrativa a statului român (adică de birocraţie) şi, mai ales, de interacţiunea cu zona fiscală. Iar aici mesajul meu este clar: a sosit momentul să probăm voinţa politică de a construi o administraţie mai suplă! Trebuie să reducem numărul de posturi simultan cu mărirea vitezei de digitalizare a infrastructurii informative a statului”, a mai spus președintele de partid. 

Marcel Ciolacu a arătat că „avem la dispoziţie bani europeni din PNRR pentru asta şi nu avem voie să ratăm această şansă! Vă spun ceva extrem de sincer: pentru toţi decidenţii politici ai ţării, PNRR a devenit o obsesie. Este cel mai dur şi solid test pentru administraţia românească, dar şi cea mai bună pregătire posibilă pentru celălalt obiectiv major al statului român, aderarea la OCDE”. 

„Îmbunătăţirea capacităţii administrative plus modernizarea şi informatizarea administraţiei fiscale sunt obiective asumate nu de dragul vorbelor, ci pentru a ne putea dezvolta economia. Iar digitalizarea Fiscului este vitală pentru a creşte colectarea la buget, dar şi pentru a avea o relaţie mult mai eficientă cu mediul de business. Iar când vorbesc despre digitalizarea Fiscului mă gândesc concret la mari corporaţii tehnologice americane pe care le văd în mod organic implicate într-un operaţiune de asemenea proporţii. Nu cred că sunt mulţi alţi potenţiali parteneri care să aibă resursele şi know-howul pentru aşa ceva! Cred că acesta este drumul corect, nu să venim cu taxe noi, ci un cadru fiscal digital care să permită în viitorul apropiat globalizarea veniturilor şi trecerea la o impozitare progresivă”, a mai explicat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite