Ciolacu: „Modificările la legea pensiilor speciale, de bun-simț”. Când e gata noua lege a pensiilor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că proiectul legii pensiilor speciale adoptat de Senat conţine amendamente „corecte, legitime şi de bun simţ”, care nu ar mai trebui să ridice probleme din punct de vedere al constituţionalităţii.

Senatul a adoptat noul proiect privind pensiile speciale FOTO Inquam Photos
Senatul a adoptat noul proiect privind pensiile speciale FOTO Inquam Photos

„Urmează săptămâna viitoare să fie trecute prin Camera Deputaţilor. Am şi avut discuţia cu domnul preşedinte Simonis, ca şi urgenţă legislativă. Este posibil să fie din nou atacată. (...) Trăim în democraţie şi într-un stat de drept. Din punctul meu de vedere, în acest moment, nu ar trebui să mai existe nicio problemă. Toate modificările sunt unele corecte, legitime şi de bun simţ", a susţinut Ciolacu, după ce Senatul a adoptat proiectul legii pensiilor speciale, cu amendamente venite de la Guvern pentru punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Premierul a estimat și că legea pensiilor generale va trece prin Parlament până la sfârşitul anului. „Urmează legea pensiilor generale. Avem primele simulări făcute cu Banca Mondială şi adaptări după discuţiile tehnice. E un întreg proces şi un întreg angrenaj care lucrează. Şi vom conveni asupra primei forme a primului pachet pe care îl înaintăm Comisiei (Europene), fiindcă dorim, normal, să îndeplinim şi jalonul din cererea de plată numărul 4. (...) Eu cred că, până la sfârşitul anului, cu un pic de aplicare, mai ales că închidem un capitol, cel cu pensiile speciale, vom reuşi să trecem prin Parlament", a transmis prim-ministrul.

Pensiile speciale, din nou în Parlament  

Senatul a adoptat proiecul de lege privind reforma pensiilor speciale, unde cea mai „aspră” măsură este supraimpozitarea cu 20% a veniturilor mari din partea necontributivă. De asemenea, Coaliția a umblat și la formulele de calcul ale pensiilor la magistrați.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a stabilit că raportul comisiilor ( constituționalitate, buget și muncă) pentru proiectul referitor la pensiile speciale va intra la vot final în plen, luni, ora 17.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite