Ciolacu: Demisia lui Budăi, un gest de onoare. Reacția firească a unui decident politic în orice democrație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a confirmatt în deschiderea ședinței de Guvern, joi, 13 iulie, decizia ministrului Muncii, Marius Budăi, de a demisiona din funcție. Plecarea din Guvern a social-democratului vine pe fondul izbucnirii scandalului „azilelor groazei”, premierul afirmând că este o reacție firească a unui decident politic într-o asemenea criză, în orice democrație consolidată a Europei. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Este evident că, și la ședința de Guvern de astăzi, cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Dintr-un cumul de factori, care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial. Această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie”, a spus premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern.

În același timp, șeful Guvernului a confirmat decizia ministrului Muncii de a demisiona. „Am avut astăzi de dimineața o discuție cu ministrul Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul aceste ședințe. Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ciolacu așteaptă propuneri privind viitoarea conducere ANPD

Totodată, premierul a cerut: „Aş dori să le cer autorităţilor să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”. 

„Săptămâna viitoare controalele se vor finaliza, iar atunci vom veni cu propuneri concrete de modificare structurală a modului în care trebuie să funcţioneze acest sistem. Intenția mea este să solicit celor mai importanți actori din zona societății civile, a ONG-urilor și asociațiilor, să îmi facă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități. În această funcție și nu numai, este nevoie de oameni pricepuți din zona asociațiilor non-guvernamentale cu rezultate solide şi experienţă de lucru cu asemenea persoane din categoriile vulnerabile. Este evident că şi în această zonă sunt sute de ONG-uri, firme private care îşi fac treaba cu profesionalism şi dedicare. Aşa cum şi la nivelul statului român sunt mii de funcţionari cinstiţi, valoroşi şi empatici, care găsesc întotdeauna atât soluţii, cât şi o vorbă de alinare pentru aceste categorii. Tuturor acestora doresc să le mulţumesc din suflet. Ei reprezintă speranţa că putem schimba nedreptatea cu corectitudinea şi că, împreună, vom putea cerne, de această dată, răul pentru a păstra binele şi sistemul acolo unde funcţionează”, a mai spus Ciolacu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite