Ciolacu, mesaj de susținere pentru Pedro Sanchez în pragul alegerilor legislative din Spania

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu i-a mulțumit omoloogului Pedro Sanchez, în contextul în care cetățenii spaniol merg la vot duminică, pe 23 iulie, urmând să fie format un nou cabinet executiv. 

FOTO Twitter / Marcel Ciolacu
FOTO Twitter / Marcel Ciolacu

Vreau sa îl felicit pe Pedro Sanchez și PSOE, pentru munca impresionantă depusă pentru bunăstarea socială, pentru Europa și importanta pentru comunitate românească din Spania. Guvernul dumneavoastră a făcut multe pentru Spania și sper că munca voastră va continua”, a transmis premierul României, Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe Twitter.

Premierul Ciolacu i-a mulțumit, într-un alt mesaj transmis la începutul lunii, lui Pedro Sanchez, pentru susţinerea constantă acordată românilor din Spania şi dorinţa sa de a schimba legislaţia pentru a le permite să îşi păstreze cetăţenia română.

„Îi mulțumesc prietenului meu Sanchez Castejon pentru susținerea constantă acordată românilor din și dorința sa de a schimba legislația pentru a le permite să își păstreze cetățenia română. O mare recunoaștere pentru Diaspora și o dovadă a prieteniei pe care o poartă României”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe Twitter. 

Alegeri legislative în Spania 

Spania ar putea fi de luni cel mai recent membru al Uniunii Europene guvernat de dreapta radicală, ceea ce ar reprezenta o schimbare majoră pe scena politică de la Madrid după cinci ani cu un executiv de stânga condus de Pedro Sánchez, comentează The Associated Press.

Prevăzute pentru finalul acestui an, alegerile legislative au fost devansate pentru 23 iulie în urma unei înfrângeri suferite de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) și micul său partener de coaliție, Unidas Podemos, de extrema stângă, în alegerile locale și regionale desfășurate la sfârșitul la 28 mai.

Pericol pentru partidul lui Pedro Sanchez 

Învingător al scrutinului de la sfârșitul lunii mai, Partidul Popular (PP, de centru dreapta) este considerat favorit în sondaje la câștigarea alegerilor de duminică, dar va avea nevoie probabil de spijinul formațiunii politice Vox, de extrema dreaptă, pentru a forma viitorul guvern.

O astfel de coaliție ar readuce o forță de extrema dreaptă la guvernare în Spania, pentru prima dată de când țara a trecut la democrație după moartea generalului Francisco Franco, în noiembrie 1975, dictatorul care a condus timp de aproape 40 de ani.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite