Ciolacu, mesaj privind schimbarea legislaţiei spaniole pentru acordarea cetățeniei duble românilor din Spania

0
Publicat:

Premierul Maercel Ciolacu i-a mulţumit omologului spaniol, Petro Sanchez, pentru susţinerea constantă acordată românilor din Spania şi dorinţa sa de a schimba legislaţia pentru a le permite să îşi păstreze cetăţenia română. 

FOTO Twitter
FOTO Twitter

„Îi mulțumesc prietenului meu Sanchez Castejon pentru susținerea constantă acordată românilor din și dorința sa de a schimba legislația pentru a le permite să își păstreze cetățenia română. O mare recunoaștere pentru Diaspora și o dovadă a prieteniei pe care o poartă României”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe Twitter. 

Premierul Spaniei a at asigurări anul trecut, într-o ședință comună cu Executivul român, privind obținerea unei duble cetățenii pentru românii din Spania. Premierul Pedro Sanchez a explicat atunci că România va fi cel de-al treilea stat UE cu care Spania va avea acest tip de înțelegere.

Grup de lucru pentru acordarea dublei cetăţenii românilor din Spania

România și Spania au decis înființarea unui grup de lucru pentru analizarea soluțiilor privind acordarea unei duble cetățenii membrilor comunității române din Spania.

Hotărârea a fost luată în cadrul primei ședințe comune „a Guvernelor României și Regatului Spaniei, găzgduită în Regatul Spaniei. 

Potrivit declarației comune adoptate de cele două state, cea dintâi ședință comună a celor două Guverne „reprezintă o oportunitate pentru ca cele două țări să celebreze legăturile lor istorice și culturale”.

 Măsura nu îi vizează pe toți românii care trăiesc în Spania, numărul acestora ajungând la 1,1 milioane, ci doar pe cei cu acte de rezidență, adică 622.000 de rezidenți români.

  Totodat, „cele două state și-au exprimat convingerea „că nivelul excelent al relației bilaterale dintre România și Spania poate reprezenta un catalizator pentru continuarea asigurării unor condiții favorabile pentru comunitatea română din Spania și pentru comunitatea spaniolă din România, astfel încât acestea să prospere și să contribuie mai departe la dezvoltarea relațiilor bilaterale”

Comunitatea românească este a doua cea mai mare din Spania, după cea marocană, potrivit OK Diario. De asemenea, publicația spaniolă susține că tot comunitatea românească are și cea mai mare rată a criminalității, de 12%, însă premierul spaniol a refuzat să discute acest aspect în timpul ședinței comune a guvernelor celor două țări. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite