Ciolacu, mesaj de 1 decembrie: Speranța acestei națiuni stă în copiii săi

0
0

Marcel Ciolacu a subliniat într-un mesaj de Ziua Națională a României că speranța națiunii stă în copiii săi, arătând că generația actuala a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în UE și NATO. 

Şedinţa solemnă comună Senat Camera Deputaţilor - aniversare 15 ani aderare Uniunea Europeană - Marcel Ciolacu - 2 feb 2022 / FOTO Inquam Photos / George Călin

„Speranța acestei națiuni stă în copiii săi”, a scris șeful Camerei Deputaților pe Facebook, relatând momentul în care a primit o broșă făcută de o fetiță de 10 ani.  

„O voi purta astăzi cu mare mândrie cu gândul la energia acestei generații care va duce România acolo unde merită și îi este locul. La fel cum acum 104 ani, generația de atunci a înțeles că doar prin unitate putem să ne îndeplinim visul de a trăi cu toții într-o singură țară”, a afirmat social-democratul. 

Președintele PSD a arătat, totodată, că „generația actuală a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în Uniunea Europeană și NATO”, precizând că „avem o șansă extraordinară să îndeplinim total visul european și să aderăm la spațiul Schengen. Depinde doar de noi”. 

„Pentru Delia, pentru toți copiii acestei națiuni, trebuie și noi să stăm uniți și să trecem peste toate provocările la care suntem supuși de un război ilegal chiar la granițele noastre și de toate crizele suprapuse pe care le-a cauzat. Avem această datorie, pentru ca viitoarea generație să poată construi pe o fundație mult mai solidă! La mulți ani, România! La mulți ani, români”, a mai transmis Marcel Ciolacu. 

Și premierul Nicolae Ciucă a subliniat că ne regăsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre, amintind de obiectivul național privind aderarea la Schengen și situația războiului de la graniță.

  „La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul Schengen”, a scris premierul României pe Facebook, de Ziua Națională a României, arătând că „și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României”.  

Președintele Camerei Deputaților, șeful PSD Marcel Ciolacu, participă joi, 1 decembrie, la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, organizată în Piața Arcul de Triumf, București. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite