Ciolacu merge în Statele Unite. Întrevederi cu Antony Blinken, cu secretarul Apărării, dar și alți lideri

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu efectuează în perioada 2 decembrie - 7 decembrie o vizită în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia se va întâlni cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, precum și secretarul general al ONU.

Premierul Marcel Ciolacu merge într-o vizită oficială în SUA FOTO Inquam
Premierul Marcel Ciolacu merge într-o vizită oficială în SUA FOTO Inquam

Potrivit informațiilor „Adevărul”, unele din cele mai importante întâlniri sunt cele cu cei doi secretari, cel responsabil de politică externă, dar și cel al Apărării. În planurile inițiale era luată în vedere o discuție și cu vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, dar aceasta va fi plecată în Dubai, la COP28.

Potrivit Televiziunii Române, duminică, 3 decembrie, premierul român va vizita Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington și va participa la  o recepție cu membri ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland. Luni, Marcel Ciolacu va depune o coroană la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Tot luni, șeful Executivului de la București va avea întrevederi cu Lloyd Austin, secretarul Apărării, cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm.

Marți, premierul are programată o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, urmată de întrevederea cu conducerea Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, copreședinții Mike Rogers și Adam Smith. Ciolacu se va întâlni și cu reprezentanți ai companiei Google.

Miercuri, șeful Executivului are întrevederi, cu Ronald S. Lauder, președintele Consiliului Evreiesc Mondial, cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Cine mai face parte din delegație

Conform sursei citate, premierul Marcel Ciolacu merge în SUA împreună cu o delegație guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe, Radu Oprea, ministrul Economiei, precum și Ligia Deca, ministra Educației.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite