Ciolacu, despre vizita în Israel: Voi avea minimum o deplasare externă, în Ucraina. Vedem dacă se impun și altele

0
Publicat:

Premierul nu a confirmat că va merge săptămâna aceasta, marți, într-o vizită în Israel. Însă, a precizat că va avea deplasarea externă în Ucraina și în funcție de program va vedea dacă se impun și alte deplasări.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

Întrebat dacă poate confirma vizita de marți, din Israel, despre care au apărut mai multe informații pe surse, Marcel Ciolacu a precizat că „Nu”.

„Cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minimum o deplasare externă. Avem un GtoG împreună cu Guvernul de la Kiev, convenit de mai mult timp, de când a venit primul-ministru Denys Shmyhal în România şi, în funcţie de acest program, o să vedem dacă se impun şi alte deplasări”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Prima News, potrivit Agerpres.

Situația cetățenilor din Fâșia Gaza

Marcel Ciolacu susține că în jur de 230-250 de români cu dublă cetățeni din Fâșia Gaza au solicitat ajutorul statului român, precizând că se ține legătura permanent cu aceștia.

„Avem şi noi cetăţeni în Fâşia Gaza cu dublă cetăţenie. Avem în jur de 230 - 250, care au apelat deja la Ministerul de Externe, la ambasadă, la consulat. Se ţine în toată această perioadă legătura cu ei. Până în acest moment nimeni, niciun cetăţean, nu neapărat cu dublă cetăţenie româno-israeliană, nici cetăţeni americani, nimeni, nu a ieşit din Fâşia Gaza. Nu s-a ajuns încă la o mediere şi la un compromis, o formulă, pe unde şi cum se va face acest lucru. S-au propus anumite coridoare verzi, nu s-a reuşit să se ajungă la această discuţie”, a precizat premierul României.

Șeful Executivului român a subliniat existența celulei de criză și susține că se păstrează legătura cu fiecare persoană care a apelat la autoritățile române.

„Ce pot confirmă foarte clar: există o celulă de criză care funcţionează 24 din 24. În tot cursul zilei de astăzi am avut legătură cu celula de criză şi cu decidenţii de acolo şi încercăm, împreună şi cu celelalte state, mai ales din Uniunea Europeană, dar şi cu Statele Unite ale Americii, să luăm deciziile cele mai bune. (...) Repet, există grupuri în acest moment la celula de criză şi se comunică cu aproape fiecare dintre ei, dintre cei care au apelat (la autorităţile române - n.r.). În momentul în care apelezi la ambasadă şi la consulat, automat îţi laşi şi telefonul de identificare şi din acel moment a început această comunicare. (...) Se comunică cu acest grup de români care au solicitat Ministerului de Externe şi României ajutorul (...) şi sunt ferm convins că până la urmă vom reuşi, fiindcă cu toţii suntem angrenaţi în acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu la Prima News, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite