Ciolacu nu crede că Iohannis s-ar opune numirii sale ca premier: Am depăşit momentul ranchiunelor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD a declarat, duminică, despre scenariul în care nu e numit premier de Klaus Iohannis, la rotaţia din luna mai, că nu crede acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr, acum fiind altfel de colaborare.

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu își vor reevalua relația FOTO Inquam Photos
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu își vor reevalua relația FOTO Inquam Photos

Întrebat într-un interviu la Antena 3 despre scenariul ca preşedintele Klaus Iohannis să îl respingă ca premier, la rotaţia din luna mai, Marcel Ciolacu a precizat: „Nu cred acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr. Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăresşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva”.

Liderul PSD a arătat că „atributul de semneare este al preşedintelui”, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. „A luat act de la început de acest acord politic”, a mai afirmat Ciolacu.

Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare, pentru că este un nou Guvern şi pe urmă să le negociem ,să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public (..) şi pe umă lucrurile vor veni de la sine”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Mesaj pentru miniștri

Eu nu îmi doresc să vină miniştri în Guvern care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat. Cred că nu îşi doreşte nimeni”, a completat liderul social-democrat.

Va fi o analiză făcută de prim-ministru şi vom face o analiză a eficienţei guvernamentale a miniştrilor PSD şi vom avea această discuţie în coaliţie. Cred că fiecare dintre partide va veni cu anumite modificări. (...) Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri. Îmi doresc să nu intru şi în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate (...) În acordul politic sunt prevăzute 4 schimbări de miniştri la rotativă pe care le vom discuta. Sunt cele două ministere avizatoare - Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei - şi Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor", a declatat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, mare parte dintre dintre miniştri se vor regăsi şi în noul guvern, evidenţiind activitatea miniştrilor Marcel Boloş şi Sorin Grindeanu.

„Sunt doi miniştri care s-au remarcat: ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni confruntându-se cu exerciţiul financiar anterior şi cel viitor, şi ministrul Transporturilor, Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani şi va avea o execuţie foarte bună. Amândoi sunt lăudaţi şi de organismele internaţionale şi europene", a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD i-a recomandat ministrului Energiei, Virgil Popescu, „să închidă” anumite lucruri în spaţiul public. „Ministerul Energiei nu este trecut în acest moment în protocol. Dacă se va conveni în Coaliţie să extindem discuţia de la cele patru ministere, este altă discuţie. (...) Va fi o decizie în PNL şi apoi în coaliţie, la fel ca şi pentru programul de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

În următoarele săptămâni vor avea loc și discuțiile din interiorul partidelor privind schimbările din mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite