Ciolacu: Guvernul a deblocat prima tranșă din ajutorul financiar de 100 de milioane de euro către Moldova

0
Publicat:

Premierul României a anunțat că Guvernul a deblocat prima tranșă din ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„România sprijină în mod direct Republica Moldova să realizeze politici și reforme durabile pentru a obține convergența și rezistența necesare pentru aderarea la UE. Guvernul României a deblocat prima tranșă de 10 milioane de euro din grantul de 100 de milioane pentru finanțarea de proiecte de infrastructură de bază în Republica Moldova”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Hotărârea de Guvern a fost aprobată de Executiv în ședința de vineri, 30 iunie.

„HOTĂRÂRE DE GUVERN privind acordarea finanţării, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru proiectul "Dezvoltarea transportului școlar în instituţiile de învăţământ general din Republica Moldova", propus de Republica Moldova în baza" Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Guvernul României a aprobat în luna martie acordul pentru ajutorului oferit de ţara noastră Republicii Moldova, de 100 de milioane de euro, stabilit în şedinţă comună a celor două guverne. Ulterior, la începutul lunii mai, Klaus Iohannis  a semnat decretul pentru acordul dintre Guvernul român şi cel al Chişinău privind oferirea unui ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Documentul semnat de către cele două guverne în luna februarie are drept scop consolidarea relaţiilor de colaborare dintre cele două state prin intensificarea cooperării în sectorul energetic, transport şi infrastructură de transport, protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice şi infrastructură, întreprinderi mici şi mijlocii, independenţa mass-media, reforma administraţiei publice, afaceri interne, sănătate, educaţie, cultură şi patrimoniu, cercetare şi turism.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite