UPDATE. Guvernul României a aprobat acordul privind ajutorului financiar nerambursabil, de 100 de milioane de euro, pentru Republica Moldovă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, în şedinţa de Guvern de vineri, aprobarea acordului pentru ajutorului oferit de ţara noastră Republicii Moldova, de 100 de milioane de euro, stabilit într-o şedinţă comună a celor două guverne.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Executivului României, Dan Cărbunaru, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern că „a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului Dintre Guvernul României şi Guvernul R. Moldova pentru implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil, în valoare de 100 de milioane de euro”. 

Cărbunaru a mai anunţat şi un proiect care prevede donarea a 11 ambulanţe pentru Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru.

„Unsprezece ambulanţe A şi B din Serviciile Judeţene de Ambulanţă şi din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă vor fi donate în urma deciziei de astăzi a Guvernului, intrând din domeniul privat al statului român, în Lviv Regional Base of Special Medical Supply din Ucraina”, a anunţat Cărbunaru. 

Potrivit purtătorului de cuvânt este vorba de „o donaţie făcută către autorităţile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat şi a răspuns în acest fel solicitărilor autorităţilor din Ucraina de a acorda asistenţă internaţională în contextul gestionării situaţiei generate de agresiunea militară rusă”.

***

„Astazi vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care ţara noastră l-a stabilit în şedinţa comună din luna februarie pe care am avut-o la Chişinău cu Guvernul Republicii Moldova”, a anunţat premierul la începăutul şedinţei de Guvern. 

Şeful Executivului a explicat că „astfel, acel ajutor financiar nerambursabil, de 100 de milioane, va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova. 

Potrivit premierului, acest acord, „reprezinta principalul element de sprijinire a eforturilor R. Moldove de dezvoltare durabila şi de realizare a reformelor şi sprijinul pe care noi il acordăm pentru parcursul european al R. Moldova”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite