Ciolacu, după decizia PNL de a-l propune pe Nicolae Ciucă premier: Am crezut că îl propun pe Rafila. PSD are o propunere, mergem la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă

Liderul Social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a amintit că partidul pe care îl conduce are o propunere pentru funcţia de premier, în contextul deciziei liberalilor.  De asemenea, PSD îşi doreşte să fie primul care deţine şefia Excutivului în cazul unei conduceri prin rotaţie.

„Am crezut că îl propun pe domnul Rafila. În acest moment PSD are o propunere de prim-ministru. Mergem la negocieri cu cei de la PNL”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce liberalii au votat în unanimitate ca propunerea de premier din partea partidului să fie Nicolae Ciucă. 

„Mergem la negocieri la ora 16.00 cu cei de la PNL. În acest moment, înţeleg că PNL are altă propunere pentru rotatie”, a mai completat liderul Social-democraţilor. 

Întrebat dacă Ciucă a fost o varianta asupra careia a existat o înţelegere cu preşedintele Iohannis şi cu PNL înca de acum două luni, Ciolacu a raspuns: „doamne fereşte. Credeţi că dacă aveam oînţelegere cu preşedintele stateam de două luni de zile în această criză politică”, a întrebat şeful Social-democraţilor, la rândul său. 

Liberalii l-au votat pe Nicolae Ciucă pentru a fi propunerea de premier din partea formaţiunii, în candul negocierilor cu PSD şi UDMR. Ministrul interimar al apărării va conduce negocierile cu liderii celorlalte partide. PNL a votat anterior şi acceptarea unei şefii a conducerii Excutivului prin rotaţie, cu condiţia ca primul premier să fie unul liberal. 

Şi Social-democraţii au dat un vot în unanimitate ca Marcel Ciolacu să fie primul şef al Excutivului. Sorin Grindeanu a afirmat însă că în cazul în care la negocieri propunerea PSD nu este acceptată, social-democraţii se vor întoarce în partid pentru a vota un nou mandat de negocieri. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite