SURSE: Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea liberalii a votat în unanimitate ca propunerea pentru funcţia de premier din partea partidului să fie Nicolae Ciucă, potrivit unor surse politice. În cazul unei conduceri prin rotaţie a Guvernului, PNL doreşte să aibă primul premier. Alegerea formaţiunii vine în contextul în care şi PSD l-a votat pe preşedintele Social-democraţilor, Marcel Ciolacu, pentru a fi primul lider al Executivului.

Membrii din conducerea PNL au votat în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier din partea partidului, au declarat surse din partid pentru „Adevărul”. 

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat joi că PSD a hotărât în unanimitate să accepte varianta unui premier prin rotaţie în viitorul Guvern PNL-PSD-UDMR. Partidul a decis şi ca varianta pe care o va propune pentru conducerea Executivului să fie preşedintele partidului Marcel Ciolacu. Grindeanu a subliniat că PSD trebuie să fie primul partid care dă şeful Guvernului pentru că au cei mai mulţi parlamentari.

În acelaşi timp şi PNL doreşte să propună primul premier. Liderul Liberalilor Florin Cîţu a declarat miercuri seară că „în acest moment sunt două partide care doresc să aibă prima opţiune, însă numele du contează”. 

Un alt nume vehiculat în spaţiul public pentru conducerea viitorului Executiv, este cel al deputatului PSD Alexandru Rafila. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că acceptă propunerea de premier înaintată de liderul liberalilor, după ce Florin Cîţu a declarat că i-ar fi propus ca primul premier al coaliţiei să fie Alexandru Rafilă, însă liderul Social-democraţilor l-ar fi refuzat. 

Liderii PNL şi PSD urmează să aibă o nouă şedinţă de negocieri începînd cu orele 16.00. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite