Întâlnire PSD-PNL-UDMR. Nicolae Ciucă, propunerea PNL de premier, va conduce echipa de negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă / FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Nicolae Ciucă / FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Liberalii l-au votat pe Nicolae Ciucă pentru a fi propunerea de premier din partea formaţiunii, în candul negocierilor cu PSD şi UDMR. Ministrul interimar al apărării va conduce negocierile cu liderii celorlalte partide.

„Am convenit împreună că cea mai bună opţiune este Nicolae Ciucă. Este astăzi premierul pe care ne bază, cu care vrem să construim o mare coaliţie”, a declarat Rareş Bogdan la sediul PNL din Bucureşti. 

Gheorghe Flutur a declarat că votul pentru Ciucă a fost unul unanim şi că propunerea a fost făcută de preşedintele partidului. 

„Sunt convind că va fi premierul acestei mari coaliţii săptămâna următoare”, a completat Gheorghe Flutur. „Am cerut în fiecare zi să accelerăm negocierea pentru viitorul Guvern”, a mai afirmat liberalul. 

Liderul liberal a explicat că renunţarea la nominalizarea preşedintelui partidului ca premier demonstrează  capacitatea partidului de a înţelege că este mai importantă ţara decât un om. „Cred că trebuie observat inclusiv la preşedintele Florin Cîţu această atitudine pragmatică şi sinceră de a merge mai departe”, a mai complatat Gheorghe Flutur. 

Liberalii vor să fie primul partid care deţine conducerea Executivului, în cazul alegerii variantei de premier prin rotaţie. 

În acelaşi timp şi PSD doreşte să dea primul premier. Socia-democraţii dând, de asemenea, un vot în unanimitate pentru propunerea şefului de partid, Marcel Ciolacu. 

Liberalii şi Social-democraţii vor avea prima întâlnire de negocieri, după cele două voturi interne ale partidelor, joi, de la orele 16.00. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite