Ciolacu, după consultările pe tema datei prezidenţialelor: joi vom avea Coaliție

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, marți, după încheierea consultărilor pe tema datei prezidenţiale că toate forțele politice vor o soluționare rapidă a calendarului electoral. Premierul a anunțat că variantele propuse de partidele politice vor fi prezentate joi în Coaliție.

Marcel Ciolacu: Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv FOTO gov ro
Marcel Ciolacu: Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv FOTO gov ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în Coaliția de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, a transmis, marți, Executivul.

Totodată, conform sursei citate, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliție să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații.

Potrivit Executivului, stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice și nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiți candidați.

Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util și democratic și îmi doresc ca și partenerii de Coaliție să țină cont de opiniile exprimate”, a adăugat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a susţinut, marți, după consultările cu premierul Marcel Ciolacu că formațiunea pe care o conduce susține organizarea turului I al alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare, pe 1 sau pe 8 decembrie, iar copreşedinta REPER Ramona Strugariu a spus că formațiunea pe care o reprezintă susţine organizarea alegerilor prezidenţiale la termen, în noiembrie.

Iar după consultările de luni, preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat că doreşte respectarea legii şi alegeri la termen, în timp ce preşedintele AUR, George Simon, care a afirmat, înaintea discuţiilor cu reprezentanții Executivului, că pentru formaţiunea sa ar fi fost important ca scrutinul prezidenţial să aibă loc la termen, după consultări, a spus că partidul său era pregătit pentru alegeri prezidenţiale pe data de 15 septembrie.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a propus la consultări ca alegerile prezidențiale să fie stabilite în luna octombrie, iar preşedinta partidului SOS România, Diana Şoşoacă a propus ca alegerile prezidenţiale să se organizeze pe 10 noiembrie, primul tur, şi 24 noiembrie, turul al doilea. Partidul Umanist Social Liberal a susţinut datele calendarului referitoare la alegerile prezidenţiale - 15 şi 29 septembrie.

Pe de altă parte, președintele PNL Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului, că toţi membrii BPN au fost de acord să susţină desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite