Cum vede premierul Ciolacu varianta neimpozitării pensiilor sub 3.000 de lei

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marți, că așteaptă să vadă proiecțiile a ceea ce ar însemna neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, o propunere care vine pe filieră liberală la nivel de Coaliție, în condițiile în care acum pragul este de 2.000 de lei.

Votul final asupra legii bugetului de stat pentru 2024 în plenul reunit al Parlamentului. FOTO Inquam Photos / George Călin

Întrebat cum vede propunerea venită din partea liberalilor, care au și un proiect legislativ prin care solicită neimpozitarea pensiilor în valoare de până la 3.000 de lei, liderul de la Palatul Victoria a precizat:

Haideți să vedem scenariul și dacă e sustenabil. Eu mă bucur că am reușit în 6 luni de zile să aduc un echilibru macroeconomic în România”. 

De altfel, PNL a anunțat oficial și prin vocea liderului de grup de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, demersul de a trece un proiect de lege care prevede neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, în condițiile în care în prezent pragul este de 2.000 de lei, după care are loc o impozitate de 10.

„În noua sesiune parlamentară, grupul parlamentar PNL va avea ca priorităţi legislative continuarea adoptării legilor din PNRR pentru îndeplinirea tuturor jaloanelor, urmând să menţionăm drept obiectiv în noua sesiune parlamentară adoptarea legii, pe care am iniţiat-o, referitoare la creşterea pragului de la care se impozitează pensiile de la 2.000 lei la 3.000 lei.”, a declarat Andronache, pentru agenția de stat Agerpres. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite