Ciolacu dorește menținerea UDMR la guvernare: Eu cu oamenii cu care plec la un drum aș dori să continui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD susține, referitor la ieșirea UDMR de la guvernare, că își dorește să continue drumul pe care l-a început alături de restul partidelor aflate la guvernare. Ciolacu a precizat că liderii Coaliției au constatat că există un protocol care trebuie respectat.

Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Facebook

„Sunt discuții între liderii Coaliției și cu toții am constatat că avem un protocol pe care îl respectăm. Din punctul meu de vedere avem un protocol și îl vom respecta. Eu cu oamenii cu care pornesc la un drum aș dori să continui acel drum și să îl duc la capăt”, a precizat șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a punctat că întotdeauna există negocieri în politică, însă „decizia este că avem un protocol”.

UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni, despre faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii, că a aflat astăzi oficial de intenție, până acum a fost pe surse. 

”Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botonad, potruivit news.ro.

Întrebat ce va face Uniunea în scenariul acesta, Csoma Botond a spus: ”Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus reprezentantul UDMR. 

Ce spune PNL

Premierul României a afirmat, despre ieșirea UDMR de la guvernare, că aceasta este „o decizie a fiecărui membru al Coaliției”. Nicolae Ciucă a precizat că împreună, cele trei partide, trebuie să găsească „acea soluție care a fost agreată”.

„Este o decizie a fiecărui membru al Coaliției. Eu cred că UDMR, ca și PSD, împreună, să găsim acea soluție care a fost agreată și este în continuare agreată. Nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru 2-3 oameni, este o chestiune de responsabilitate”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a subliniat într-o intervenție la Digi24 că partidul pe care îl reprezintă dorește continuarea guvernării în aceeași formulă. Totodată, reprezentantul PNL a negat că membrilor UDMR li s-ar fi cerut să cedeze vreun portofoliu.  

„Am spus-o foarte clar, ne dorim continuitate în ceea ce privește guvernarea, în actuala ecuație politică și coaliție. Pe cale de consecință, ne dorim UDMR alături și vă spun sincer  că sub nicio formă și pe nicio cale, nu li s-a cerut să cedeze vreun portofoliu. Obiectivul tuturor, atenție, al tuturor partidelor din această coaliție, ar trebui să fie guvernarea și stabilitatea țării, în acest moment, nu cramponarea de anumite funcții sau păstrarea cu orice preț prin lansarea unor mesaje, gen celui pe care l-a făcut domnul Botond aseară”, a susținut liberalul, fiind întrebat într-o intervenție la Digi24 cu privire la discuțiile din coaliție.

Întrebat dacă au existat  discuții privind scoaterea UDMR de la guvernare, liberalul a negat: „Evident, nu au existat aceste discuții, am spus-o foarte clar, o repet, în structurile de conducere ale PNL, niciodată o asemenea temă nu a fost pe agendă”, a subliniat Stroe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite