Ciolacu, discuții privind ultimele detalii pentru acordarea dublei cetățenii românilor din Spania

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a discutat în cadrul lucrărilor Congresului PES, la Roma, cu premierul Pedro Sanchez, privind ultimele detalii pentru acordarea dublei cetățenii românilor din Spania.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Am avut astăzi o întâlnire cu președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez, în care am discutat despre proiectele comune pe care le au Spania și România. Am profitat de ocazie pentru a-i mulțumi premierului spaniol pentru sprijinul oferit de Președinția Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă la finalul lunii martie”, a scris premierul României pe Facebook.

Șeful Guvernului român a mai anunțat: „totodată, am stabilit împreună ultimele detalii privind acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania. În curând această dorință a românilor din Spania o să devină realitate ca urmare a eforturilor făcute de cele două partide social democrate din Spania și România”.

PES își alege candidatul pentru președinția Comisiei Europene

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, participă vineri şi sâmbătă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.

În cadrul congresului se va adopta programul electoral comun al social-democraţilor pentru Parlamentul European şi va fi desemnat candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Cu ocazia reuniunii liderilor social-democraţi din Uniunea Europeană, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o serie de întrevederi la nivel înalt cu preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, preşedintele PES, Stefan Lofven, candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene, Nicolas Schmit, precum şi cu alţi lideri social-democraţi din Europa, a informat Partidul Social Democrat, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite