Ciolacu: Europa are nevoie de mai multe politici sociale. Ce a cerut premierul SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a transmis sâmbătă, în contextul participării la Congresul PES, la Roma, că Europa are nevoie de mai multe politici susținute de social-democrația europeană. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

UPDATE:

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, sâmbătă, la negocierile cu liderii Socialiștilor Europeni, ca PES sa susțină viitorul comisar al României pentru poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene, în cadrul negocierilor care vor avea loc pentru viitoarea structura de conducere de la Bruxelles.

***

„Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia și ideile pe care le susține social-democrația europeană! Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să și trecem la fapte. Și, cu modestie o spun, noi am fost cei care am făcut mereu lucrul acesta”, a scris premierul României într-o postare pe Facebook.

„Fie că vorbim de Pedro Sanchez în Spania, de Antonio Costa în Portugalia, de Stefan Lofven în Suedia, de Mette Frederiksen în Danemarca, de Olaf Scholz în Germania sau de Partidul Social Democrat în România, noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile, am creat locuri de muncă, i-am sprijinit pe tineri și am dezvoltat țările noastre. Iar un exemplu în acest sens este Nicolas Schmit. Comisarul pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă. În cadrul SURE, România a beneficiat de peste 3 miliarde de euro”, a mai scris șeful PSD.

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, participă vineri şi sâmbătă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.

În cadrul congresului se va adopta programul electoral comun al social-democraţilor pentru Parlamentul European şi va fi desemnat candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Cu ocazia reuniunii liderilor social-democraţi din Uniunea Europeană, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o serie de întrevederi la nivel înalt cu preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, preşedintele PES, Stefan Lofven, candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene, Nicolas Schmit, precum şi cu alţi lideri social-democraţi din Europa, a informat Partidul Social Democrat, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite